Onda renovarà el Pla d’Acció Comercial per a adaptar-lo a l’actualitat

L’Ajuntament d’Onda renovarà el Pla d’Acció Comercial a través de l’Oficina PATECO-Comerç i Territori, del Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana. El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas explica que “l’estudi amb el qual s’estava treballant fins al moment datava de 2004, han passat ja 14 anys i les circumstàncies han canviat des de aquell moment, per açò, hem decidit dur a terme un nou pla que arreplegue les inquietuds dels comerços locals, però també que tinga en compte les preferències dels consumidors. L’equip de govern que dirigeix l’alcalde, Ximo Huguet, ha tingut clar des del principi que aquestes xicotetes empreses comercials són un gran motor per a l’economia local, per açò, mentre tinguem la responsabilitat de govern, anem a estar recolzant-los dins de la mesura de les possibilitats de l’Ajuntament”.

La revisió del Pla s’abordarà tant amb la utilització de fonts indirectes com a directes. Entre les fonts indirectes s’utilitzaran fonamentalment els Censos de Població i Habitatge, els Padrons Municipals d’Habitants, el Cens d’Edificis i Locals i l’Estratègia per al Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que contempla la creació del Bulevard País Valencià que vertebrarà a través de l’avinguda Montendre fins a l’avinguda Catalunya i pel carrer Salvador Barri cap al centre històric.  Com a fonts directes es plantegen els següents treballs de camp: Un cens dels establiments comercials; una dinàmica de grup entre comerciants i empresaris que donarà inici a l’estudi; una enquesta a 210 famílies residents per a conèixer les seues preferències i una anàlisi urbanística-comercial detallat en els principals eixos del municipi. Aquest pla de treball es desenvoluparà durant els pròxims 5 mesos i es podrà aplicar a partir del pròxim any.

Badenas conclou que “cal tenir en compte que l’estancament del consum familiar ha determinat l’evolució de la demanda comercial, la qual ha disminuït un 12,6% des de 2008 a la Comunitat Valenciana. D’altra banda, l’increment de la digitalització de la societat ha donat lloc al fet que el comerç electrònic ja forma part dels hàbits de compra de moltes llars. Aquest aspecte s’ha convertit en un aliat per a determinada tipologia de comerços i en una amenaça per a altres comerços. A més, encara que sembla que la situació ha millorat en les xifres macroeconòmiques, açò no s’ha vist traduït del tot a la microeconomia, per açò anem a seguir col·laborant amb els nostres comerços per a tractar de pal·liar aquestes circumstàncies”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.