Onda rehabilitarà la cuina del centre de formació Monteblanco amb Fons Feder

L’Ajuntament d’Onda va a rehabilitar la cuina de l’antic col·legi Monteblanco per a homologar les instal·lacions, que en l’actualitat serveixen com a centre de formació per a l’ocupació, i diversificar l’oferta de cursos en futures edicions. Aquesta rehabilitació es durà a terme amb les ajudes de la Unió Europea que va aconseguir l’actual equip de govern dels Fons Feder gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que es va treballar al principi de la legislatura. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha indicat que “el departament de Dinamització Econòmica, que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha dut a terme, des que vam començar el mandat a Onda, una gran quantitat d’accions dirigides a la diversificació de l’economia. Ara, en aquest centre formatiu es proposa actuar en benefici dels col·lectius més vulnerables, amb l’objecte de promoure la inserció laboral i social, tal com arreplega la EDUSI”.

Així, l’ajuntament d’Onda va realitzar durant el passat any una formació amb certificat de professionalitat per a formar persones en serveis de cafeteria, restaurant i bar en dos mòduls, atenent a les necessitats que els empresaris del sector van traslladar al consistori. En aquest Taller d’ocupació l’equip docent va proposar una sèrie de millores en les instal·lacions per a no haver de dur a terme l’homologació d’aules externes i poder desenvolupar tota la formació en el mateix centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco. Aquestes millores, que l’Ajuntament atendrà en la mesura del possible, sol·liciten l’equipament i unes xicotetes reformes en l’antiga cuina que ja existeix en el centre.

L’alcalde explica que “tenim una altra forma de fer Europa i una altra forma de fer Onda, ja que aquests projectes no solament van a ser canvis estructurals en infraestructures importants si no que han d’anar acompanyats de contingut. S’ha acabat l’època d’obres faraòniques que no tenien sentit productiu, és una exigència d’Europa i un convenciment nostre, que cada euro que invertim ha d’optimitzar-se al màxim en tots els sentits, en l’econòmic, en l’ecològic i en el social” i conclou que “gràcies a les gestions que hem dut a terme des del principi de mandat, aquesta EDUSI ens va a permetre unes inversions de 5 milions d’euros que suposen una xifra històrica en el nostre municipi. Tot ho anem a enfocar a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania i a construir la ciutat entre tots”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.