Onda inicia les obres del nou pavelló esportiu

L’empresa Civicons ha començat les obres per a la construcció del nou Pavelló Esportiu que se situarà en l’antiga nau de Persidecor i que té un pressupost de 952.034,58 euros, després de la rebaixa de quasi 100.000 euros del pressupost inicial. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha afirmat que “fa dos mesos ja de la seua adjudicació després del procés de licitació i una vegada finalitzat el procés administratiu les obres han començat en aquesta setmana. Estem complint els terminis previstos per a poder tenir aquesta infraestructura en la localitat com més prompte millor, però fent les coses bé i garantint la seguretat i la legalitat. Esperem que no sorgisca cap problema durant el procés de construcció i que se seguisquen ajustant les dates. Recordem que aquest nou recinte esportiu està cridat a descongestionar les altres instal·lacions municipals”.

Huguet ha recordat que “hem fet una aposta clara per ser una ciutat saludable, ja que estem en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, i amb aquesta nova infraestructura esportiva, sumada a les quals hem anat millorant des del principi de legislatura, anem a tenir una bona oferta per a tots els onders. Però, a més, cada vegada tenim més visites relacionades amb les competicions esportives, que ens serveixen d’aparador per a mostrar els encants de la nostra localitat. Aquest nou recinte esportiu se sumarà a aquesta oferta esportiva i pot significar una bona atracció de més campionats que beneficien a la nostra economia i a la promoció de la localitat”.

Cal recordar que el termini màxim previst per a la construcció és de 9 mesos. Aquesta instal·lació es construirà en el carrer Francesc Ferrer Pastor, al costat del Centre de Dia, amb una superfície de 2.524m2. Huguet ha indicat que “hem de dir que el projecte s’ha consensuat amb el Consell Local de l’Esport. També s’han tingut en compte les necessitats del Club de Gimnàstica que serà un dels usuaris del pavelló, juntament amb altres esportistes que practiquen activitats relacionades amb la salut”.

Aquest edifici comptarà amb una única planta per a facilitar la total accessibilitat. Estarà composta per la sala del pavelló i l’edifici annexe de vestuaris i serveis. En aquest projecte es contempla la construcció d’unes graderies retràctils per a poder aprofitar millor l’espai, però al mateix temps poder gaudir de bones localitats per al públic quan se celebren competicions de diversa índole. La façana del pavelló s’ha projectat amb el sistema de façana ventilada ceràmica, la qual portarà impresa uns motius geomètrics de diferents colors. En aquesta instal·lació s’apostarà per l’estalvi energètic general de l’edifici, d’una banda, es posaran claraboies de llum captadores d’il·luminació natural i projectors tipus LED que disminueixen el consum un 50%. I, d’altra banda, s’instal·laran panells solars i una caldera de biomassa per al tractament de l’aigua per als vestuaris, a més la coberta serà de panell tèrmic amb un aïllant de 80 mm, el doble de l’habitual, per a millorar l’aïllament tèrmic.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.