Onda inicia el pla T’acompanyem d’inserció laboral isocial per a majors de 45 anys

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat un programa d’inserció social i laboral que rep per nom T’acompanyem i que té com a objectiu assessorar i guiar a persones aturades de més de 45 anys en una cerca activa d’ocupació. Així, l’alcalde Ximo Huguet, assegura que “des del departament de Serveis Socials, que dirigeix la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, i el departament de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde, Ángel Badenas, es treballa conjunta i coordinadament per a aconseguir que amb aquests programes Onda seguisca avançant cap a un model de ciutat totalment inclusiu. Gràcies a una ajuda de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, hem incorporat al consistori quatre tècnics d’ocupació, una auxiliar administrativa, una treballadora social i, en breu, s’incorporarà un psicòleg i un educador, perquè guien a aquestes persones de difícil inserció en itineraris de cerca activa d’ocupació, oferint atenció psicosocial, orientació i formació”.

Des que va començar la legislatura, l’equip de govern ha engegat multitud d’iniciatives per a fomentar la inclusió social i aquest nou pla ve a complementar l’àmplia oferta que situa a Onda com un referent en aquest aspecte, “ja que el nostre pressupost destinat a serveis socials està molt per sobre de la mitjana autonòmica. Som una de les ciutats de la província que més col·labora amb la seua ciutadania en diferents aspectes. El nostre objectiu és disminuir les desigualtats i crear oportunitats per a tots i garantir drets, perquè entre tots podrem crear una ciutat millor”, explica l’alcalde.

La Conselleria, a través de la direcció general d’Inclusió Social, ha resolt per a l’Ajuntament d’Onda aquesta subvenció de 147.762 € per a itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social que anirà destinada, majoritàriament a les despeses de personal que assessorarà als beneficiaris en el procés. La inscripció al mateix és gratuïta, es durà a terme en la 3a planta de la casa de la cultura situada en el carrer Balmes nº2, i el telèfon d’atenció a la ciutadania és 964771193. L’objectiu específic és millorar la inserció social i laboral d’aquestes persones, desenvolupant capacitats individuals i suports grupals. Entre moltes altres coses, s’ofereix una atenció individualitzada per a dur a terme un diagnòstic, l’alfabetització digital d’aquestes persones i una altra sèrie d’acompanyaments per a millorar les característiques i potenciar el seu desenvolupament competencial. A més, se’ls ofereix intermediació laboral i pràctiques d’aprenentatge.

 

Huguet conclou que “oferir aquests recursos formatius a la ciutadania, de forma gratuïta i assegurar-se que les empreses es beneficiaran dels mateixos, és una de les apostes del consistori, que continua treballant en aquesta línia sent conseqüent amb les necessitats de la població. Sens dubte, l’Ajuntament d’Onda aquesta contínuament treballant i invertint en el futur de la seua població, plantejant el millor escenari per a la creació d’oportunitats d’ocupació de la localitat. Per exemple, en 2018, anem a invertir al voltant de 3 milions d’euros en programes d’ocupació, ja que és una aposta des del principi de legislatura, per la qual cosa treballem i treballarem a aconseguir oportunitats per a tots, no volem deixar-nos a ningú pel camí. Però, a més, des del consistori estem concedint beneficis fiscals a les empreses per a incentivar la contractació de nou personal i atraure noves signatures a la localitat, fent tot el que està en la nostra mà perquè la ciutadania compte amb noves oportunitats laborals”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.