Onda inaugura el Festival ‘3+1 Intertrànsit’ per a apropar l’art a la ciutat

Aquesta vesprada ha tingut lloc la inauguració a Onda del Festival ‘3+1 Intertrànsit’. El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, ha sigut l’encarregat de donar inici a aquesta trobada que, per tercer any consecutiu, omplirà la localitat d’art i cultura, acostant-lo a tots els veïns i visitants. Durant tot el cap de setmana, en el centre històric del municipi, incloses diferents cases de particulars, nou artistes locals i convidats es reuniran per a realitzar unes jornades d’intercanvi en diverses disciplines. “És un honor per a la localitat d’Onda acollir aquest tipus d’esdeveniments que fomenten l’art i la cultura, i que són suport i aparador dels nostres artistes; per açò, convidem a tots els onders i a veïns i visitants de la zona, a venir a Onda durant aquests dies en els quals el centre històric es converteix en punt de trobada d’artistes i en escenari de tallers i activitats per a tots els públics’, ha explicat Badenas.Després de la inauguració oficial, a les 19.00 hores, en la Plaça del Almudín, ha tingut lloc l’actuació itinerant de Stromboli Marching Band, un grup de jazz popular i swing integrat per músics professionals. A la mateixa hora, en el pàrquing Paradís, ha començat la pintura mural d’Aleix Font i Disneylexia, on els artistes pintaran un mural conjuntament al llarg dels dies del festival. En aquesta acció, el públic podrà veure i participar. Alhora, en el carrer Sant Isabel, Laura Avinent realitzarà el curs ‘Foto en el carrer’. Continuant amb música, a les 20.30 hores, en la Plaça Sant Cristóbal, tindrà lloc l’actuació d’Artur Álvarez, que omplirà l’espai de poesia a ritme de blues i, per a finalitzar la jornada, a les 23.00 hores, en el carrer Ceramista Peyró, el Trio Fiato donarà un concert de música clàssica.

Demà dissabte els assistents podran gaudir d’una intensa jornada d’activitats. A les 10.30 hores, en l’edifici EPA de la Plaça Sant Cristóbal, Carlos Asensio donarà una xarrada sobre ‘Aspectes importants d’una obra d’art’, oberta a tot el públic i amb la presència d’artistes participants en el festival. A les 11.15 hores, l’artista Myriam Moreno realitzarà en el mateix lloc el taller ‘A l’interior de la pell’, on tot el que vulga participar en la creació d’una escultura podrà aportar teles, mitjanes, cartons, etc., i haurà d’anar vestit amb roba neutra. Ja a les 12.30 hores, Carmen Ferrando realitzarà un altre taller obert al públic, ‘Teixint crisàlides’, on els participants podran aportar bricks, agulla de llana i teles. D’altra banda, des de les 11.00 hores, el mural del Pàrquing Paradís seguirà prenent forma amb Aleix Font i Disneylexia.

Ja a la vesprada, de 18.00 a 22.00 hores, els visitants podran veure les exposicions en les cases participants i conèixer de primera mà als artistes. Per als més xicotets, a partir de les 19.00 hores, en la Plaça del Almudín, Lluna Llunera realitzarà el taller de ‘Pinta al ritme de la música’. A les 20.00 hores, actuarà Donadanza en el carrer Ceramista Peyró, amb un espectacle de afrofusió. El concert de pop francès, amb l’actuació de Zoniac en la plaça Sant Cristóbal, posarà fi a la intensa jornada.

El festival conclourà el diumenge, quan els visitants podran veure les exposicions en les cases i continuar gaudint del mural del pàrquing Paradís i, a més, es realitzaran dos tallers més: ‘Foto en el carrer’ amb Laura Avinent, i ‘Cabezas i participació ciutadana’ amb Juan Flores, en el carrer Sant Isabel i en la plaça Sant Cristóbal respectivament. Per a finalitzar, les famílies que ho desitgen podran gaudir de l’actuació de Tentineja amb el seu espectacle de circ de carrer, es realitzarà en el carrer Ceramista Peyró a les 12.00 hores.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.