Onda ha tramitat 14 expedients d’ajudes a la rehabilitació en el centre històric

L’Ajuntament d’Onda ha tramitat ja 14 expedients d’ajudes de l’Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) que van a servir per a invertir 3,4 milions d’euros en la localitat gràcies a la col·laboració entre el Ministeri, la Conselleria i el propi consistori i de les quals ja s’han publicat les dues primeres fases. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, assegura que “amb l’execució de les obres anem a millorar els habitatges del centre històric de la localitat i es convertirà en un lloc més atractiu si cap. A més, el ARRU ens ha ajudat a complementar la nostra aposta per la rehabilitació com potenciador de l’economia local que vam començar a l’inici de la legislatura” i destaca “el 80% dels tècnics facultatius que han intervingut en el projecte i el mateix percentatge d’empreses constructores són d’Onda, amb el que açò significa per a un sector que es va veure molt perjudicat per la crisi. Seguim creient que hem de construir la ciutat entre tots”.

Així, dels 14 expedients tramitats, sis han sigut en la primera convocatòria, significant una inversió de 370.000 euros, i vuit en la segona, amb 280.000 euros de despesa. D’aquests, 12 sol·licitaven la rehabilitació de l’habitatge i dos la renovació total i edificació. Aquestes xifres significaran que s’execute un 40% de les ajudes publicades d’aquest programa. El primer edil recorda que “en l’oficina municipal d’impuls a la rehabilitació que vam engegar des de la regidoria d’Urbanisme, que dirigeix Marta Piquer, s’han tramitat aquestes dues fases de les ajudes, però encara queda pendent la tramitació de la tercera fase que pot arribar a destinar 1,3 milions d’euros per a fomentar les obres en immobles de la zona afectada pel pla i que ens van a ajudar a dotar de millors instal·lacions al centre urbà d’Onda”.

Huguet conclou que “des de l’inici de legislatura hem apostat per dur a terme obres reals i accions que siguen útils per a la ciutadania. Així mateix, hem sol·licitat tota sèrie de col·laboracions a d’altres administracions per a poder dur a terme aquests projectes que milloren la qualitat de vida de la ciutadania. El ARRU és un gran exemple d’aquesta política de gestió útil i del treball conjunt entre institucions, a més, ens ha de servir per a desenvolupar alternatives econòmiques en sectors que han vist reduïda la seua capacitat de negoci. Les xifres que estem obtenint estan sent molt positives per a aquests objectius, però anem a seguir treballant per a millorar-les i seguir avançant cap a una ciutat millor”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.