Onda adquireix peces ceràmiques que potencien el valor del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’

L’Ajuntament d’Onda ha adquirit recentment sis plats de ceràmica per al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’. Aquestes peces procedeixen de la família de D. Constantino Emo Giberto, diputat provincial que va ser el fundador de l’Escola Provincial de Ceràmica d’Onda i primer director de la mateixa fins a 1927.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mostrat la seva satisfacció per l’adquisició d’aquestes peces que van a ser “una part molt valuosa per a la col·lecció museística i una forma més de posar en valor l’enorme patrimoni cultural que Onda posseeix”. Cal recordar que el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ posseeix una gran col·lecció que està en constant creixement, la qual cosa ho ha convertit en un dels museus referents del sector ceràmic a nivell nacional, pel seu patrimoni i per la labor que realitza en la conservació de les peces.

D’aquesta manera, de les noves peces, cinc d’elles corresponen a produccions onderes datades al voltant de 1900; tres d’aquestes estan fetes a torn i les altres dues a motle. La restant font de grans dimensions correspon a una obra de l’Escola Provincial de Ceràmica, de la primera meitat del segle XX.

D’altra banda, José María Emo ha obsequiat al museu amb un bust del seu avi, D. Constantino Emo Gibertó, en escaiola, obra també de l’Escola Provincial de Ceràmica, i un càntir decorat amb un element zoomorfo (ocellet-oreneta) entre flors, datat en les primeres dècades del segle XX, i també d’Onda.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat de la regidora de Museus Encarna Ribes i al costat de director el museu Vicent Estall, ha pogut veure aquesta nova adquisició que segur atraurà nous visitants a la institució. Cal recordar que el Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda ha rebut un total de 20.408 visites durant 2017, 4.509 més que l’any 2016.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.