Les III convivències ceràmiques d’Onda s’acomiaden amb rècord de participació

Onda acomiada les III Convivències Ceràmiques amb un notable augment de participants, una qualitat incontestable en les taules redones i, sobretot, amb un treball col·lectiu entre ceramistes consagrats i novells que han sigut la clau de l’èxit. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet afirma que “estem molt satisfets d’haver impulsat, al costat del Museu del Taulell Manolo Safont, un projecte que ja s’ha fet un lloc en les cites sobre muralisme ceràmic. Onda, gràcies a iniciatives com aquesta, s’ha convertit en un referent mundial per a la ceràmica en totes les seues vessants, gràcies a les empreses, però també als artesans com els que s’han reunit en la nostra localitat durant aquests dies”.

El director de les jornades, Ángel Igual, ha volgut assenyalar que un dels aspectes dels quals més satisfets estan ha sigut de l’alta participació. “Enguany hem hagut de tancar abans les inscripcions a causa de l’afluència de sol·licituds. Uns participants que han vingut amb moltes ganes, que han participat activament i que ens transmeten el seu entusiasme. També m’agradaria destacar que en el treball d’execució del mural hem posat l’accent a vincular l’art ceràmic amb altres disciplines artístiques. De fet, hem portat el muralisme cap a una línia una mica més pictòrica. Enguany el mural és molt gran, al voltant de 30 metres quadrats, i l’esforç de tots ha sigut titànic”, comenta el director.

Respecte a les taules redones Igual afig que “un dels objectius que ens vam marcar era crear un fòrum de debat obert sobre com potenciar la formació en ceràmica. Aquesta anàlisi el vam abordar en la taula de dimecres on es van extraure conclusions molt interessants. Cal assenyalar que el nivell dels ponents en les taules redones ha sigut molt alt i difícil de veure fins i tot a nivell nacional. Les activitats complementàries com la performance d’anit, l’actuació d’Anna Pitarch o la visita nocturna han agradat molt als assistents i han sigut tot un encert. Sens dubte un altre dels plats forts d’enguany ha sigut tenir ací al ceramista Ovidiu Leuce que ens va oferir una xarrada molt interessant on vam poder entendre millor el seu univers creatiu”, afig el director.

Ximo Huguet ha comentat que “anem a seguir apostant per esdeveniments com aquest que ens referencien com a capital de la ceràmica. A Onda existeix una gran tradició ceràmica i la volem donar a conèixer al món, a més, aquest tipus de trobades serveixen per a posar a la nostra ciutat en el mapa i donar a conèixer l’ampli patrimoni natural i cultural que tenim perquè els participants exercisquen com a ambaixadors dels nostres encants i puguen tornar en el seu temps d’oci amb més visitants”.

Aquestes terceres Jornades Internacionals també han comptat amb la col·laboració de prestigiosos ceramistes espanyols com Xohan Viqueira, Manolo Sales, Carmela Tello, Natalia Ponce, Concha Bou, Clara Martínez, Irene Molina, Antonio Pérez Requena o el propi director de les jornades, Ángel Igual.

Així doncs, les Convivències ceràmiques s’estan afermant com un dels esdeveniments sobre muralisme ceràmic més importants del país, amb l’assistència d’un important nombre de ceramistes procedents de tota Espanya i alguns estrangers. A més, han explicat enguany amb el suport de més d’una vintena d’institucions com la Càtedra d’Innovació Ceràmica de la Universitat Jaime I, les dues Escoles Superiors de Ceràmica, la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre, l’Associació Nacional de Professionals en Ceràmica (ANPEC), el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de la Generalitat Valenciana (CEFIRE) i l’Associació de Tècnics Ceràmics que se sumen als col·laboradors d’anys anteriors com són l’Escola Superior de Ceràmica de Manises, l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics, l’Escola d’Art i Superior de  Disseny de Castelló, la Generalitat valenciana, l’Associació Valenciana d’Empresaris de Ceràmica i Gremi de Alfareros ( AVEC-Gremi), l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica, l’empresa Prodesco -que és patrocinadora des del principi- i ceràmiques Collet SL.

bty

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.