L’alcalde encapçala la delegació d’Onda en la visita a la ciutat agermanada de Montendre

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha encapçalat la delegació de la localitat d’Onda que ha visitat la ciutat agermanada de Montendre, a França. Uns 40 ondenses pertanyents a l’Associació Amics d’Europa han estat durant aquests dies en el municipi francés compartint experiències amb els seus habitants, 15 d’ells per primera vegada. Així, Huguet ressalta que “aquests dies han servit per a estrènyer llaços i restablir unes relacions que van quedar alguna cosa paralitzades en l’anterior legislatura. Així, l’alcalde de Montendre, Patrick Giraudeau, ens ha traslladat la seua satisfacció per poder reprendre aquest contacte i tots dos hem pres el compromís de seguir impulsant aquest agermanament que propicie més intercanvis de famílies, a més ens ha reiterat l’agraïment de tota la localitat per la nostra presència allí”.Així mateix, els dos alcaldes “hem manifestat la nostra intenció de poder dur a terme, si existira la possibilitat, algun projecte europeu conjunt. Cal recordar que Onda va a ser receptora de Fons Feder de la Unió Europea que van a suposar unes inversions de 5 milions d’euros per a transformar la localitat i si en un futur hi haguera algun projecte en el qual poguérem col·laborar amb els nostres germans francesos per a augmentar la qualitat de vida de la nostra ciutadania, tenim la convicció i el compromís de dur-ho a terme junts”, ha explicat Huguet.

Tant el president de l’Associació Amics d’Europa, Joan Castany, com el president de l’associació francesa, Rafael Calderón, han mostrat la seua satisfacció pel fet positiu que 15 noves persones s’hagen incorporat a aquests intercanvis familiars. Durant aquests dies d’estada, la comitiva ondera ha pogut gaudir de diversos actes institucionals i menjars de germanor, així com d’activitats lúdiques, fins i tot el 14 de juliol, festa nacional francesa, l’alcalde d’Onda va ser l’encarregat d’imposar una distinció a un bomber de la localitat.

“Fraternitat, igualtat, llibertat o cooperació conjunta són alguns dels valors que des de l’any 1991 hem compartit ambdues poblacions des d’una perspectiva europeista. Hem après a valorar la diferència units en la diversitat. Vull agrair novament l’esforç i treball incansable de tots dos comitès d’Agermanament i felicitar-vos per l’estada que estem passant i de la qual estem gaudint plenament amb les activitats programades”, ha conclòs l’alcalde d’Onda.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.