El Ministeri confirma la reducció del deute viu d’Onda fins als 3,2 milions

El Ministeri d’Hisenda ha confirmat en el seu informe anual que Onda ha reduït el deute viu fins als 3,2 milions d’euros a finals de l’any 2017. Aquestes xifres suposen una reducció de prop d’un 40% de l’endeutament del consistori en l’actual legislatura tal com explica l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, que a més assegura que “anem a seguir reduint aquestes xifres i esperem que a finals d’any les situem prop dels dos milions d’euros. Açò voldrà dir que, en tres anys, aquest equip de govern haurà reduït el deute a més de la meitat, passant dels 5 milions d’euros que teníem en la legislatura anterior als prop de dos amb els quals, si tot va segons el previst, podrem acabar aquest exercici 2018”.

L’alcalde ha volgut destacar “la bona gestió que s’ha dut a terme pel departament d’Hisenda que dirigeix la regidora Silvia Cerdà ha fet que aquesta disminució de les obligacions financeres l’haguem pogut fer sense reduir els serveis que el consistori ofereix a la ciutadania d’Onda, és més, s’han augmentat molts d’aquests i s’ha elaborat un pressupost que en el 2018 va a suposar un xifra rècord d’inversions respecte de l’última dècada” i afig que “açò ha sigut possible gràcies a que l’actual equip de govern no ha fet ús dels préstecs que en cada pressupost podia sol·licitar, com sí es venia fent en la legislatura anterior, ja que considerem que les operacions financeres són una bona eina a la qual poder acudir quan necessitem finançar una inversió i no disposem d’efectiu, però si disposem d’ell per a poder dur a terme les inversions, el més lògic és utilitzar els diners propis i no endeutar-se. Aquesta forma de governar que desenvolupem a Onda, austera i responsable, però efectiva, ens permet dur a terme una gestió que redunda en una major qualitat de vida de la ciutadania”.

Huguet conclou que “l’objectiu d’aquest govern ha sigut crear noves oportunitats per a tots i no deixar a ningú en el camí. Estem fent un exercici de responsabilitat continu i una bona gestió dels diners de tots els onders. Des de l’Ajuntament seguirem treballant en aquesta línia per a continuar amb aquests bons resultats, reduint el deute existent perquè l’economia local seguisca sent totalment sostenible amb recursos propis”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.