El curs de ‘Ceràmica Inkjet’ del Pacte Territorial fomenta la inserció laboral entre els alumnes

El president del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica i alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mostrat la seva satisfacció en conèixer els resultats de l’acció formativa que el consorci ha dut a terme recentment per a incentivar l’ocupació en el sector ceràmic. “La primera edició del curs ‘Ceràmica Inkjet’, que va donar formació a 15 aturats per a treballar com a operaris en línies d’esmaltat i impressió digital ‘Inkjet, ha sigut molt positiva. A les poques setmanes de finalitzar, 6 alumnes han aconseguit un lloc de treball gràcies a aquesta formació específica i esperem que prompte aquesta xifra seguisca augmentat i puguem contribuir a lluitar contra la desocupació. Pensem que estem treballant en l’adreça correcta i anem a seguir impulsant accions que fomenten la formació i, per tant, l’ocupació entre aquells que en aquests moments es troben en una situació més desfavorida”, ha destacat Huguet.

Per aixó, el president ha anunciat que, vist l’èxit, es va a realitzar una nova edició en el mes de setembre. “Anem a seguir recolzant als aturats provinents del sector de la indústria ceràmica que han perdut la seva ocupació i necessiten adquirir coneixements i competències específiques”, ha informat Huguet. Per a accedir a aquest curs gratuït, que en aquesta ocasió es realitzarà a Vila-real, els interessats hauran d’estar empadronats en algun dels municipis consorciats, estar aturat en el moment de la sol·licitud i tenir vigent el permís de conduir A, A1, A2 i/o B. El termini per a presentar sol·licituds està obert des de la data de publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província, finalitzant el pròxim 14 de setembre. Per a més informació, els interessats poden realitzar les seves consultes en la seu del consorci situada al carrer Balmes, número 2, d’Onda.

El curs tornarà a tenir una durada de 110 hores: 50 hores teòriques i 60 hores de pràctiques no laborables. En ell s’abordaran els aspectes bàsics fonamentals de les operacions de la línia d’esmaltat i es coneixeran les condicions que haurien de disposar els materials necessaris per a l’esmaltat de les peces ceràmiques, així com dels controls de qualitat requerits. També coneixeran les diferents tècniques utilitzades actualment per a l’aplicació dels esmalts i de les variables més importants, els possibles defectes de procés associats al procés d’esmaltat i les mesures correctores. Finalment, es coneixerà la tecnologia ‘inkjet’, s’abordaran els paràmetres associats a la màquina, els associats al procés i els problemes habituals que un operari pot trobar-se en la impressió en el seu lloc de treball.

Per últim, Huguet ha animat als veïns dels diferents municipis que formen el consorci a apuntar-se a aquest curs que “millorarà la qualificació professional dels aturats del sector de la ceràmica, que podran adaptar-se a les noves exigències d’aquest sector, que està en continua evolució a través de la inversió en I+D+I, tecnologia, disseny, etc”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.