Onda licita la primera fase d’adequació de la Campaneta per 170.000 euros

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat la licitació de la primera fase de treballs d’adequació de l’antiga fàbrica de la Campaneta per 170.000 euros a la Junta Local de Govern. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “amb aquests treballs en la més antiga de les fàbriques de ceràmica que existeixen en l’actualitat al centre urbà d’Onda, anem a millorar l’entorn d’aquesta zona i anem a evitar molts problemes per als veïns”. D’aquesta manera, l’equip de govern atén també una demanda dels veïns del barri València, qui en anteriors reunions amb l’alcalde li van sol·licitar adequar i millorar la zona.“Cal recordar que aquesta actuació es va a escometre amb els Fons Feder de la Unió Europea que ha aconseguit aquest equip de govern a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i que va a suposar una inversió de 5 milions en la localitat i una transformació del nostre entorn”, ha dit l’alcalde.

Aquesta primera actuació es desenvoluparà a la part central de la fàbrica, que és la més antiga i on estan els forns moruns. A més, es contempla l’estabilització de la façana principal de l’edifici antic i la reconstrucció de la façana derruïda. L’alcalde ha explicat que “anem a intervenir per a recuperar un patrimoni molt important per a la nostra ciutat, actuant en la fàbrica més antiga que queda en peus, però també anem a solucionar una problemàtica que afecta als veïns, ja que existeixen algunes zones, com la façana del carrer València que està actualment en males condicions” i ha afegit que “aquests treballs s’emmarquen en la línia de foment de patrimoni històric i cultural que marca la Unió Europea per a la concessió d’aquestes importants ajudes dels Fons Feder”.

“És molt important per a Onda que puguem dur a terme actuacions com aquesta amb l’aval d’Europa, que ens ha reconegut el bon treball concedint-nos aquests recursos per a la transformació de la nostra ciutat. Aquesta actuació se suma a altres de molta rellevància com el Corredor Verd del Sonella, que significarà un gran canvi per als veïns d’Onda. Aquest equip de govern està molt satisfet de poder desenvolupar aquests projectes gràcies al treball que es va fer a l’inici d’aquesta legislatura per a aconseguir les ajudes europees”, ha conclòs

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.