Onda invertirà 150.000 euros més en un pla d’inserció laboral i social

L’Ajuntament d’Onda invertirà 147.762 € en un programa d’inserció social i laboral. Així, l’alcalde Ximo Huguet, assegura que “des del departament de Serveis Socials, que dirigeix la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, es treballa conjunta i coordinadament per a aconseguir que amb aquests programes Onda seguisca avançant cap a un model de ciutat totalment inclusiu. Des que vam començar la legislatura hem engegat multitud d’iniciatives per a fomentar la inclusió social i aquest nou pla ve a complementar l’àmplia oferta que ens situa com un referent en aquest aspecte, ja que el nostre pressupost destinat a serveis socials està molt per sobre de la mitjana autonòmica. Som una de les ciutats de la província que més col·labora amb la seua ciutadania en diferents aspectes. El nostre objectiu és disminuir les desigualtats i crear oportunitats per a tots i garantir drets, perquè entre tots podrem crear una ciutat millor.”.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la direcció general d’Inclusió Social, ha resolt per a l’Ajuntament d’Onda aquesta subvenció per a itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social que anirà destinada, majoritàriament a les despeses del personal que assessorarà als beneficiaris en el procés. L’objectiu específic és millorar la inserció social i laboral d’aquestes persones, desenvolupant capacitats individuals i suports grupals. Així, es treballarà amb persones de més de 45 anys en situació de desocupació i que tinguen un difícil accés al mercat laboral. Entre moltes altres coses, s’ofereix una atenció individualitzada per a dur a terme un diagnòstic, l’alfabetització digital d’aquestes persones i una altra sèrie d’acompanyaments per a millorar les característiques i potenciar el seu desenvolupament competencial. A més, se’ls ofereix intermediació laboral i pràctiques d’aprenentatge.

Huguet conclou que “organitzem aquest tipus de cursos i programes que faciliten una inserció professional posterior. Per exemple, en 2018, anem a invertir al voltant de 3 milions d’euros en programes d’ocupació, ja que és una aposta des del principi de legislatura, per la qual cosa treballem i treballarem a aconseguir oportunitats per a tots, no volem deixar-nos a ningú pel camí. Però, a més, des del consistori estem concedint beneficis fiscals a les empreses per a incentivar la contractació de nou personal i atraure noves signatures a la localitat, fent tot el que està en la nostra mà perquè la ciutadania compte amb noves oportunitats laborals”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.