Onda interposa 75 sancions a amos de mascotes per comportaments incívics en la via pública

L’Ajuntament d’Onda manté diferents campanyes de conscienciació amb tal d’evitar els comportaments incívics d’alguns ciutadans i minimitzar els problemes que produeixen cert tipus d’actes molests i insalubres com són els excrements de mascotes que no s’arrepleguen de la via pública.

La Policia Local, en el que porta d’any, ha interposat 8 sancions a propietaris per aquest tipus de fets. En total, des que es va engegar la campanya en 2016 “No sigues gos …i arreplega-la!…Ell ho faria”, desenvolupada en dues fases: la informativa i la de vigilància i sanció, s’han confeccionat un total de 75 expedients sancionadors, la multa econòmica dels quals oscil·la entre els 50 i 100 euros.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha afirmat que “la sanció no és en cap cas l’objectiu que perseguim, però hem de prendre mesures perquè hi ha zones de la ciutat en les quals l’abandó d’excrements és un greu problema de neteja. És per açò pel que seguim realitzant accions informatives i de sensibilització. No obstant açò, aquells que seguisquen incomplint han de ser sancionats pel seu incivisme, ja que el nostre principal desig és tenir sempre la millor ciutat possible”.

En aquesta línia, el Comissari Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha explicat que “la campanya que iniciem en 2016 està donant els seus fruits i entre tots hem aconseguit millorar la situació en algunes zones del municipi. No obstant açò, sabem que no és suficient i, encara que són una minoria, hi ha ciutadans que segueixen comportant-se de forma inadequada i no respecten les normes bàsiques de la convivència, la qual cosa suposa més despesa de recursos policials”. Així mateix, Izquierdo ha destacat que, “es tracta d’una campanya oberta, que continua precisant un tipus de control per a acabar amb aquesta problemàtica. Per açò, a més d’informar als ciutadans, mantenim un dispositiu policial de paisà que recorre les zones amb major nombre de queixes dels nostres veïns i en les quals detectem un major nombre de dipòsits”.

Cal recordar que aquesta és una de les diverses campanyes que està duent a terme la Policia Local a nivell informatiu i de conscienciació entre la ciutadania. Segueix impulsant també la de tinença d’animals potencialment perillosos.

Finalment, Huguet ha conclòs dient que “estem treballant en la línia de construir la millor ciutat possible entre tots, comptant amb els recursos públics i socials i donant un paper important a la ciutadania. Aquest tipus de campanyes són un exemple que la ciutat pertany als seus veïns i és la nostra obligació cuidar-la. L’Ajuntament està fent un esforç, com li correspon, per a tenir la via pública en les millors condicions possibles, amb xicotetes obres reals que milloren el dia a dia i la qualitat de vida de la ciutadania i tenim el compromís de seguir duent a terme aquest tipus d’iniciatives”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.