Onda clausura el Programa SARA per a la inserció sociolaboral de les dones de la localitat

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ ha acollit la clausura del Programa SARA, que ha tingut com a objectiu la inserció laboral de dones en situació de dificultat social (immigrants, víctimes de violència de gènere, pertanyents a família monomarental, majors de 45 anys, etc.) A l’acte han acudit la tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella; l’agent d’igualtat del consistori, Patricia Calvo; el vicepresident provincial de Cruz Roja, Antonio Fayos; la tècnic d’ocupació de Cruz Roja, Úrsula Nebot; i el director del Museu del Taulell, Vicent Estall.Aguiella ha sigut l’encarregada de lliurar els diplomes a les 25 dones que s’han beneficiat d’aquesta formació que les ha permès augmentar la seua empleabilitat en el sector del taulell. “Des de l’equip de govern estem fent tot el possible per a afavorir la inserció laboral, especialment entre els col·lectius més vulnerables. I, a través d’accions com aquesta, millorem la qualitat de vida d’aquestes dones onderes, mitjançant una millor capacitació per l’ocupació. Han sigut nou mesos de programa que han inclòs un itinerari formatiu complet i, a més, s’ha fet un acompanyament a les dones per a la seva inserció laboral”.

Concretament, la formació ha constat d’un conjunt de classes teòriques, que s’han realitzat al Museu del Taulell, i de visites i pràctiques en empreses. El Programa SARA s’ha materialitzat en tres fases principals: una primera fase de Taller de Motivació Personal cap a l’Ocupació, que va tenir lloc de desembre de 2017 a gener de 2018 i que va comptar amb continguts d’autoconeixement, perfil competencial i marca personal, intel·ligència emocional, autoestima i apoderament, gestió del temps, anàlisi del mercat laboral, el currículum i l’entrevista de treball, ús del mòbil per a la cerca d’ocupació, entre uns altres. La segona fase, centrada en el curs de “Operacions Bàsiques amb Equips Automàtics en Indústries Ceràmiques”, que s’ha realitzat de gener a maig d’enguany, amb 70 hores de formació a aula i 100 hores de pràctiques en empreses del sector ceràmic. I, finalment, durant tot el Programa les participants han rebut orientacions individuals per a establir el seu pla de millora i acompanyar-los en la seva cerca d’ocupació, així com sessions específiques per a la millora de les seves competències (comunicació, treball en equip, iniciativa, qualitat en el treball, resolució de conflictes…).

Cal recordar que el programa SARA està finançat està finançat per l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través del cofinançament del Fons Social Europeu en el seu Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social per al període 2014-2020. En aquesta iniciativa, Creu Roja ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Onda, qui ha posat tots els recursos necessaris per a dur a terme aquest programa.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.