Onda aprova ampliar un any més les ajudes a la rehabilitació de l’ARRU

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat al Ple municipal ampliar un any més el termini de sol·licitud d’ajudes a la rehabilitació al centre històric protegit. El programa Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) que impulsa el consistori, juntament amb la Conselleria i el Ministeri, va a suposar una inversió de prop de 3,5 milions d’euros en millores en habitatges del centre de la localitat. L’alcalde Ximo Huguet ha manifestat que “amb aquest increment del termini esperem poder esgotar les ajudes que ja estem oferint en alguns casos en la seva primera fase. Amb açò, volem impulsar la part més antiga de la localitat i l’economia local, ja que pot significar una bona inversió en reformes que es poden dur a terme per empreses onderes”.

Cal recordar que gràcies a l’ARRU, els sol·licitants podran optar fins a 35.000 euros per a subvencionar com a màxim un 90% de la rehabilitació d’un habitatge i fins a 45.000 euros per a sufragar com a màxim el 80% de la construcció d’un habitatge després de la demolició d’una altra.

L’alcalde ha explicat que “volem construir Onda entre tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es van a poder engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l’aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seva modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció” i ha conclòs dient que, “per açò, des de l’Ajuntament d’Onda, a l’inici d’aquesta legislatura, vam engegar l’Oficina de Municipal d’Impuls a la Rehabilitació, que està donant molt bons fruits i que permet a la ciutadania accedir a ajudes per a dur a terme aquestes xicotetes obres de manteniment i reforma”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.