Onda aprova al Ple estudiar una baixada en l’IBI

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquesta vesprada a la sessió plenària estudiar si les condicions econòmiques de la institució permeten una baixada de l’Impost de Béns Immobles per a l’any 2019. Després del Ple, l’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha manifestat que “encarregarem al departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, que valore la possibilitat de reduir el tipus de gravamen de l’IBI i en quina quantitat es pot fer perquè açò no supose una desestabilització financera ni minve la possibilitat de seguir oferint a la ciutadania d’Onda els serveis que es mereixen. Així mateix, si l’àrea econòmica valora positivament que la disminució no afecta a l’estabilitat pressupostària, portarem al Ple la modificació de l’Ordenança Reguladora de l’IBI perquè entre en vigor l’any que ve”.Cal recordar que des que Ximo Huguet és alcalde d’Onda, l’Ajuntament ha disminuït la pressió fiscal del 0,88%, de l’anterior govern, al 0,72% per habitant en els tres anys de legislatura actual. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “és una màxima d’aquest equip de govern que la ciutadania contribuïsca amb el mínim possible a la gestió municipal. Sabem que la principal via d’entrada de fons al consistori és l’Impost de Béns Immobles, però no volem que siga l’única, per açò hem estat en contacte directe amb altres administracions perquè aquest descens de la pressió fiscal no es veja repercutit en el pressupost ni en les inversions que es duen a terme a la localitat. Hem aconseguit els nostres objectius, ja que enguany 2018 tenim un pressuposat rècord en l’última dècada”.

Així, l’alcalde ha comentat que “anem a fer el possible per a disminuir una pressió fiscal que ja hem baixat des de l’inici de la legislatura en una bona quantitat amb rebaixes contínues i congelacions en l’IBI, amb bonificacions del 95% per a immobles del centre històric que òbriguen un negoci, l’eliminació de la taxa de manteniment dels nínxols i columbaris, a més de mantenir les bonificacions que ja existien. Però, tot açò l’hem d’aconseguir complint amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària que va imposar el Govern d’Espanya sota el mandat del Partit Popular i que es va incomplir a la fi de la legislatura passada”.

Cal destacar que l’equip de govern que dirigeix Ximo Huguet va haver d’elaborar un rigorós Pla Econòmic Financer res més arribar a l’alcaldia que enduria les condicions d’aquesta llei d’estabilitat. “Malgrat tot, durant aquesta legislatura, moltes propietats que estaven tributant com a urbanes han passat a tributar com a rústiques, són aquelles zones urbanitzables no detallades a les quals els ha afectat amb una rebaixa considerable de la quota de l’impost”, ha conclòs l’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.