L’Ajuntament d’Onda destina més de 19.000 euros a programes per a la joventut

L’Ajuntament d’Onda  continua amb el seu compromís d’intensificar les polítiques dirigides a la joventut de la localitat. Per a açò, des de l’àrea que gestiona el regidor Asensio Blaya, s’ha tornat a realitzar un esforç econòmic per a poder concedir ajudes destinades a subvencionar a aquelles entitats locals que realitzen programes d’oci i temps lliure dirigides als joves d’Onda.

La bona gestió de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet ha permès que es puguen concedir ajudes per més de 19.000 euros, que es destinaran de forma directa per a la realització d’espectacles, actes culturals, tallers o cursos entre uns altres. En aquest sentit, Huguet ha explicat que “amb aquestes subvencions volem recolzar una vegada més els projectes que les associacions juvenils de la localitat realitzen que, en molts casos, fan una importantíssima funció d’inclusió social i asseguren que els nostres joves cobrisquen algunes de les seues necessitats”. Amb açò, es finançarà fins a un 75% del cost dels programes juvenils. Per la seua banda, les associacions hauran de complir uns requisits específics per a l’assignació de les subvencions, que variaran de quantitat seguint un barem de puntuació que dependran del tipus d’activitat, la seua repercussió o els seus objectius; així com premiaran totes aquelles accions que promoguen la interrelació de joves amb altres localitats, qüestions de gènere, inclusió de persones amb diversitat funcional o l’ús del valencià.

 

“Des del consistori, i més específicament des de l’àrea de Joventut, posem en valor l’educació dels més joves i comptem amb ells perquè comencen a participar activament en la vida d’Onda”, ha explicat Huguet, qui ha afegit que “Onda és la ciutat de tots i per a tots, i el seu futur depèn directament dels seus joves, per la qual cosa sempre anem a apostar per ells”.

 

Les associacions interessades que sol·liciten la subvenció hauran d’estar legalment constituïdes com a tal, realitzar les activitats descrites anteriorment i estar inscrites al Registre d’Associacions de l’Ajuntament amb una antiguitat mínima de dos anys. Les sol·licituds es presentaran al SAT, en horari de 9.00 a 14.00 hores, en el termini de 30 dies naturals des de la seua publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

 

Nova programació del Casal Jove

Així mateix, l’Ajuntament d’Onda ha presentat la programació d’activitats del Casal Jove per al mes de juny. “Un mes més, oferim gran varietat d’activitats perquè els joves d’Onda troben en el Casal Jove un punt de trobada on reunir-se amb els seus amics i on trobar activitats o serveis que necessiten per al seu dia a dia”, ha explicat el regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Onda, Asensio Blaya.

 

La programació d’activitats del Casal Jove s’emmarca en el pla estratègic de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, que té com a objectiu impulsar les accions dirigides als joves de la localitat oferint-los serveis i activitats que els servisquen d’alternativa d’oci i també de formació complementària.

 

Així, al juny es realitzaran diverses jornades anomenades ‘Treballem l’exposició’ en referència a l’exposició que actualment s’exhibeix al Casal Jove ‘No em toques el Whatsapp!’. Aquestes jornades tenen com a objectiu fer reflexionar als més joves sobre les relacions de parella i la violència de gènere. A més, es realitzaran activitats lúdiques i saludables com a jocs esportius, ioga, jocs a l’aire lliure, jocs cooperatius, o una gimcana sensorial. També estaran presents els tallers més creatius com el taller de xapes, experiments divertits, o les classes de dibuix de còmic, que ja tenen una gran acceptació entre els usuaris del Casal Jove. Com a data destacada, el dia 22 de juny se celebrarà la festa de finalització de curs, per a la qual és necessària preinscripció. Així es donaran per iniciades les vacances estivals amb una programació especial durant el dia i una festa a la nit.

 

A tot açò, se suma el servei ‘T’Escoltem’, que segueix oferint sessions d’orientació especialitzada, laboral o psicològica a càrrec de professionals, que donen suport emocional als joves i els ajuden a superar conflictes personals als quals s’enfronten. Es realitzarà els dies 7, 12 i 14 de juny en horari de 17 a 20 hores; és un servei gratuït i requereix cita prèvia.

 

Cal recordar que l’horari del Casal Jove fins al 22 de juny és de 17 a 21 hores, mentre que a partir del 25 de juny ja canvia a horari matinal i estarà obert de 10 a 14 hores. Blaya ha aprofitat  l’ocasió per a  “convidar a tots els joves a les activitats que gratuïtament s’ofereixen des del Casal Jove, i més encara en les dates de vacances que comencen en breu, on podran gaudir de divertides i saludables jornades en grup”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.