Onda invertirà 170.000 euros en millores en Monteblanco per a diversificar la seva oferta formativa

L’Ajuntament d’Onda augmentarà i diversificarà l’oferta per al Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco amb una inversió de 170.000 euros en millores per a poder dur a terme més formació a les persones en situació de desocupació. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha manifestat que “aquesta és una aposta per millorar les xifres de desocupació en la nostra ciutat. Sabem que no és una competència municipal, però anem a seguir creient en la formació perquè els onders acudisquen al mercat laboral amb millors opcions. Des de l’inici de legislatura hem portat polítiques encaminades a aconseguir aquests objectius i amb una nova inversió al centre de formació Monteblanco, proporcionarem noves oportunitats a més persones i cercarem que siguen de qualitat”.Així, aquests treballs a l’antic col·legi Monteblanco, que actualment s’utilitza per a desenvolupar activitats formatives de temàtiques diverses, tindran com a objectiu augmentar l’aprofitament del centre, ampliant-ho a noves accions per a col·lectius vulnerables, amb l’objecte de promoure la seva inserció social i laboral. Per a açò, es duran a terme treballs en la cuina i en algunes de les aules per a poder homologar-les i accedir a nous cursos dirigits a joves sense ocupació, parats de llarga durada, dones víctimes de violència de gènere o altres grups en funció de la demanda social. Una de les propostes que es durà a terme dins d’aquest projecte és la creació d’un Mòdul d’Agricultura enfocat a impulsar el cooperativisme entre els joves.

Cal recordar que, gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat que va elaborar l’actual equip de govern, l’actual equip de govern liderat per Huguet ha obtingut Fons Feder de la Unió Europea per a dur a terme 5 milions d’euros en inversions fins a 2020. Així, un dels projectes que es durà a terme amb aquests fons serà aquesta rehabilitació de Monteblanco “seguint amb les nostres polítiques encaminades al foment de l’ocupació que enguany 2018 ascendiran a més de 3 milions d’euros en cursos formatius que empraran a més de 200 persones atorgant-los també un coneixement que els facilite la cerca d’ocupació. A més, tenim col·laboració amb les empreses per a conèixer què requisits han de complir els empleats del futur i enfocar així els cursos que oferim”.

Durant el 2018, les xifres de persones aturades a Onda s’han reduït fins a baixar la barrera de les 2.000 persones, arribant a reduir-se en més d’1.000 persones des del 2015, quan eren més de 3.000 els aturats en la localitat. L’alcalde ha assegurat que “estem col·laborant amb altres administracions per a poder dur a terme polítiques útils d’ocupació. Que la major part de la ciutadania compte amb una ocupació farà créixer la ciutat, per la qual cosa treballarem a aconseguir oportunitats per a tots, no volem deixar-nos a ningú pel camí” i ha conclòs dient que, “per açò, a més de la formació concedim beneficis fiscals a empreses per a incentivar la contractació de nou personal i a atraure a noves companyies, fent tot el que està en la nostra mà perquè la ciutadania compte amb noves oportunitats laborals. A més, incentivem la diversificació perquè Onda dispose de pilars per si hi ha una crisi en algun d’ells, poder fer-li front i que l’atur no augmente exponencialment, com va succeir en la crisi immobiliària”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.