Onda anuncia una nova cita amb el muralisme ceràmic amb les III Convivències

L’Ajuntament d’Onda anuncia una nova edició de les Convivències Ceràmiques, una trobada professional que en poc més de dos anys s’ha consolidat i que especialistes del sector ja qualifiquen com la cita sobre muralisme ceràmic més important del país. Amb aqueix èxit i energies renovades, l’organització afronta les que seran ja les terceres Convivències que enguany se celebraran del 27 de juny a l’1 de juliol, de nou, al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda. Cl recordar que les Convivències Ceràmiques s’organitzen des de l’Ajuntament d’Onda i el Museu del Taulell, sota la direcció del ceramista Ángel Igual.Després d’una reunió entre la regidora de Museus de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes; el director del Museu del Taulell, Vicent Estall; i el ceramista Ángel Igual, s’ha informat que durant la celebració de les últimes jornades es van registrar més del doble d’assistents que en la primera, procedents de tota la geografia espanyola, per la qual cosa des de l’organització es treballa a fons ja per a poder repetir aqueixes bones xifres. En aquest sentit, Ribes ha mostrat la seva “gran satisfacció per tornar a acollir a Onda un esdeveniment d’aquestes característiques, amb el qual a més es posa en valor tota la història de la ciutat referent a la ceràmica”; i ha destacat que “la possibilitat de comptar amb professionals de la ceràmica de primer nivell en les nostres jornades és un orgull i fa que Onda siga més visible encara en el sector”.

Cal senyalar que una dels senyals d’identitat de les Convivències Ceràmiques des del principi ha sigut les relacions que s’estableixen entre el país d’acolliment, Espanya, i el país convidat. El primer any va ser Argentina amb la ceramista Ana Rosa Latorre, el segon Portugal amb Joao Carqueijero i enguany ja es pot desvetlar que el país que conviurà amb els nostres ceramistes serà Romania.

El suport de les organitzacions és vital per a aquest projecte que enguany sumarà encara més ens a les més de 20 institucions mercantils, culturals, acadèmiques i associacions que brinden el seu recolzament a les Convivències. “Des de l’equip de govern que dirigeix l’alcalde Ximo Huguet, anem a seguir apostant per la ceràmica, tant posant en valor el museu com a institució que preserva tot el nostre patrimoni històric i ho difon; com des del punt de vista més industrial. La ceràmica és un dels motors de l’economia d’Onda i és creadora de molts llocs de treball, per la qual cosa anem a recolzar totes les accions que servisquen per a potenciar-la en qualsevol dels àmbits”, ha assenyalat Ribes.

Així mateix, s’ha anunciat que una de les novetats d’enguany serà la participació d’un grup de docents que, en col·laboració amb el Centre de Formació del Professorat i Recursos Educatius (CEFIRE) depenent de la Generalitat Valenciana, treballaran al costat dels ceramistes professionals bé per a millorar, bé per a iniciar-se en el món de la ceràmica de mans d’alguns dels millors ceramistas. Entre les novetats, assenyalar també que les ponències i taules redones estaran enfocades a la formació en ceràmica i a les institucions culturals relacionades amb la ceràmica.

Per la seva banda, el director Ángel Igual, ha assenyalat que “l’objectiu últim de les Convivències Ceràmiques és fomentar l’ús de la ceràmica com a element artístic dins del mobiliari urbà que ens envolta, mostrar a tota la ciutadania les noves propostes ceràmiques de caràcter artístic i acostar el món de la ceràmica als ciutadans i també als docents de la Comunitat Valenciana. Volem incidir en la importància del muralisme ceràmic a tot el món i potenciar la ceràmica en l’arquitectura, a més de posicionar-la com una tendència actual”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.