L’Ajuntament presenta la programació de l’Aula UJI-Vila d’Onda per als pròxims mesos

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el director de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, Joan Feliu, han presentat aquest matí un ampli i variat programa d’activitats per als pròxims mesos que, aquest curs, versaran sobre la joventut, el turisme i el patrimoni.Cal recordar que l’aula universitària Vila d’Onda va nàixer l’any passat amb la finalitat de potenciar la integració dels veïns d’Onda en la vida econòmica, social i cultural. Per aquest motiu, qualsevol onder o veïns d’altres poblacions podran acudir a les activitats, que són totalment gratuïtes, sense haver de complir cap requisit referent al nivell d’estudis previ. No obstant açò, qui dispose del ‘Carnet Municipal de l’Alumnat’ d’Onda, tindrà preferència per a participar en les activitats que, per qüestions d’aforament, tinguen limitat el seu accés.

L’alcalde Ximo Huguet ha recordat que, “amb l’engegada de l’aula universitària, l’actual equip de govern torna a apostar per la formació perquè els veïns d’Onda tinguen més facilitats a l’hora d’accedir a la formació universitària, sent un punt de trobada on els usuaris puguen compartir experiències culturals, cercant el pensament crític i la reflexió, i sent, al cap i a la fi, un mitjà de formació que complemente a les carreres universitàries”.

Així mateix, ha assenyalat que “des del consistori seguim treballant per situar l’educació com un pilar bàsic en la nostra societat. Per açò, invertim en aquest aula universitària 15.000 euros que serveixen per a oferir als veïns múltiples activitats gratuïtes. A més, gràcies al conveni que hem signat, treballem de forma conjunta amb l’UJI per a portar incentivar accions polítiques d’ocupació beneficioses per als onders i desenvolupar el Pla Estratègic de Turisme, entre altres qüestions”.

Igual que l’any passat, del treball conjunt del consistori i l’Aula Universitària, s’ha realitzat una programació que s’ha basat en els interessos reals i en les necessitats dels veïns d’Onda. D’aquesta manera, les activitats començaran el pròxim 18 i 19 de maig, amb la realització d’un taller literari per al perfeccionament de l’escriptura i mecanismes de publicació i difusió, a càrrec de Rafa Cervera. Amb aquest taller es pretén donar resposta a la sol·licitud dels joves d’Onda per a formar-los en escriptura, microrrelats i com publicar el treball resultant.

A més, el pròxim 17 de maig, es realitzarà la jornada d’Ajudes a la Rehabilitació i Avaluació dels Edificis. Des del consistori s’ha impulsat una campanya informativa perquè els propietaris d’immobles de la ciutat coneguen l’obligatorietat de confeccionar, en determinats casos, l’Informe d’Avaluació dels Edificis. Per aquest motiu, des del consistori s’ha promogut aquestes jornades que també comptaran amb la participació del Col·legi d’Arquitectes de Castelló.

En el mes de juny s’ha programat un taller de microvídeo i ús de les xarxes socials, a càrrec de Fotolateras, per a ajudar als més joves a crear continguts i a difondre’ls amb responsabilitat.

Al juliol tindrà lloc un curs bàsic de primers auxilis impartit per Pablo Salas, de la Universitat Jaume I; i a més, coincidint amb el Festival Onda 3+1 Fira d’Art Emergent, l’Aula Universitària Vila d’Onda desenvoluparà una sèrie de tallers amb els artistes contemporanis participants.

Ja en el mes de setembre, d’una banda, l’associació APESOCAS realitzarà tallers d’inclusió per a aprendre diferents eines comunicatives, com per exemple el llenguatge de signes. Per un altre, es farà un taller de creativitat i innovació, impartit per Restauro Taller de Arte, com una forma d’obrir les possibilitats de l’alumnat per a un futur laboral.

Finalment, cal recordar que l’Aula UJI -Vila d’Onda té la seva seu a la primera planta del Local d’Associacions, on els interessats poden acudir a plantejar dubtes o suggerir noves propostes de cara la programació de 2019.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.