L’Ajuntament d’Onda redueix la pressió fiscal del 0,88 al 0,72% per habitant en tres anys

L’Ajuntament d’Onda ha disminuït la pressió fiscal del 0,88% al 0,72% per habitant en els tres anys de legislatura actual. L’alcalde, Ximo Huguet, ha explicat que “és una màxima d’aquest equip de govern que la ciutadania contribuïsca amb el mínim possible a la gestió municipal. Sabem que la principal via d’entrada de fons al consistori és l’Impost de Béns Immobles, però no volem que siga l’única, per açò hem estat en contacte directe amb altres administracions perquè aquest descens de la pressió fiscal no es veja repercutit en el pressupost ni en les inversions que es duen a terme en la localitat. Hem aconseguit els nostres objectius, ja que enguany 2018 tenim un pressuposat rècord respecte als últims deu anys”.

A aquesta baixada en les contribucions, cal sumar les bonificacions que existeixen, per exemple, en l’Impost de Béns Immobles, amb fins a un 95% en aquells que es troben al centre històric protegit i obrin un negoci. A més, s’han congelat la resta dels impostos i s’han baixat taxes com la de matrimonis civils, que ha passat de 100 euros a 20 euros, s’ha eliminat la taxa de manteniment de nínxols a partir del 2019, entre moltes altres coses.

L’alcalde ha destacat que “des de la regidoria d’Hisenda, que dirigeix Silvia Cerdà, s’ha dut a terme una política responsable en la gestió dels diners de la ciutadania, ja que, si la pressió fiscal disminueix, és evident que els ingressos del consistori també disminueixen. No obstant açò, els veïns d’Onda no han vist disminuïts els seus serveis en cap moment, si no que s’han augmentat” i ha conclòs dient que “en qualsevol cas, anem a seguir treballant perquè la qualitat de vida dels onders vaja en augment i puguem construir una ciutat encara millor entre tots”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.