L’Ajuntament d’Onda destinarà 34.000 euros a les entitats esportives

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea d’Esports que dirigeix el regidor Francisco Chalmeta, llança una nova convocatòria de subvencions per a les entitats esportives sense ànim de lucre amb la finalitat d’impulsar l’activitat esportiva i fomentar la marca ‘Onda Ciutat Saludable’. 

Conscients de la importància i dels avantatges de la pràctica esportiva en tota la població, l’actual equip de govern torna a realitzar un esforços, entenent l’esport com una bandera dels onders. Per açò, en la passada  Junta de Govern Local, es van aprovar les bases específiques que regulen la concessió d’aquestes subvencions que es destinaran a compensar part de la despesa que es genera per la realització d’activitats de les associacions esportives d’Onda. Així es finançarà fins a un 75% del cost total del projecte que les entitats presenten.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recordat que “aquest equip de govern aposta fermament per l’esport, per la dinamització i l’impuls de la pràctica esportiva al municipi. Per açò, vam seguir impulsant la marca ‘Onda Ciutat Saludable’, fomentant l’esport i ajudant a les entitats esportives en els seus projectes”. Cal assenyalar que, a més d’aquestes subvencions, el consistori destina 300.000 euros  a clubs esportius d’Onda a través de convenis i realitza periòdicament inversions destinades al manteniment i reforma dels diferents espais esportius perquè els gaudisquen els onders.

Podran sol·licitar les ajudes totes aquelles entitats que estiguen constituïdes com a associacions o clubs esportius, inscrites al Registre d’Associacions de l’Ajuntament amb una antiguitat de dos anys i que no tinguen ja conveni amb el consistori. Les subvencions es donaran en proporció depenent dels punts que obtinguen en el barem, on es tindran en compte el nombre d’esportistes i socis, els equips i les seues categories, les despeses associades de la seua activitat, els tornejos, marxes o esdeveniments organitzats, així com el material esportiu utilitzat. A més, rebran punts addicionals aquelles entitats que programen actuacions concretes encaminades a: fomentar l’ús del valencià; integrar a persones amb diversitat funcional, a dones i persones de diferents nacionalitats i races en l’estructura del club; i a promoure que tant els esportistes com aficionats no tinguen una actitud violenta ni inciten a la mateixa, fomentant uns comportaments cívics. Així mateix, es tindrà en compte la professionalitat dels entrenadors i monitors i les col·laboracions en jocs escolars municipals, activitats relacionades amb el medi ambient o activitats organitzades per l’Ajuntament.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.