L’Ajuntament destina 40.000 euros a les ONGD’s locals per a ajudes al desenvolupament

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquest matí en la Junta de Govern Local destinar 40.000 euros a subvencions per a finançar projectes de cooperació per al desenvolupament, engegats per les ONGD’s locals. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “aquestes ajudes mostren el nostre compromís amb la inclusió social i amb les polítiques socials com a instrument per a millorar la qualitat de vida de les persones i generar noves oportunitats. Des de l’inici de legislatura, apostem per les associacions que, en molts casos, realitzen una labor que s’ha convertit en l’única esperança de moltes persona”.

La subvencions que s’han aprovat avui aniran destinades a projectes que tinguen com a finalitat dotar, millorar o ampliar infraestructures bàsiques que permeten el desenvolupament de la zona en la qual es realitze; promoure accions d’ajuda i satisfacció de necessitats bàsiques d’alimentació, habitatge, salut, educació i ocupació; afavorir el desenvolupament i l’atenció dels sectors més desfavorits; i finalment, ajudar en cas d’emergència humanitària, ja siga per catàstrofe natural, conflicte bèl·lic o qualsevol circumstància excepcional que tinga especial repercussió negativa en la població de països empobrits i que requerisca una intervenció urgent.

Aquestes ajudes se sumen a unes altres que el consistori ofereix en suport a les associacions socials. En total, Onda destinarà durant aquest 2018 uns 300.000 euros a les associacions de la localitat que persegueixen objectius socials amb la finalitat de recolzar la labor d’aquests col·lectius vinculats a àmbits com la diversitat funcional, la lluita contra el càncer o la prevenció d’addiccions, entre uns altres. En aquest sentit, Huguet ha destacat que “Onda es caracteritza per tenir grans valors humans i, és per açò, que les Associacions Locals tenen una gran repercussió i realitzen una labor molt determinant per a molts sectors més desfavorits”. A aquest pressupost, cal afegir les ajudes a la inclusió social, que es realitzen a través del departament de Política Social que dirigeix Mari Carmen Aguilella, i que situen a la població com a referent en tota la Comunitat Valenciana, ja que estan per sobre de la mitjana autonòmica.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.