La Conselleria qualifica Onda com un referent en política de rehabilitació d’habitatge

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, al costat de la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Renovació Urbana, Rebeca Torró, i al costat del Secretari General de la FVMP, Vicent Gil, ha inaugurat avui les primeres Jornades sobre  Rehabilitació d’Habitatges i Regeneració Urbana.

D’aquesta manera, Onda s’ha convertit en un referent de bona gestió de la regeneració congregant a ponents de màxima rellevància en els seus camps que han participat en interessants xarrades. Un gran nombre de ciutadans, així com tècnics i regidors d’altres Ajuntaments de la Província, i representants d’empreses de la construcció, s’han acostat a la Casa de la Cultura per a conèixer de primera mà totes les iniciatives que estan en marxa en matèria de rehabilitació d’edificis i la seva adequació energètica. En aquest sentit, l’alcalde s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat d’aquestes jornades que situen a Onda com un referent en aquest aspecte. “Els resultats avalen el treball que estem realitzant des de l’Ajuntament i mostra d’açò és que la Conselleria ens posa d’exemple en altres poblacions. Gràcies a una gestió responsable, l’equip de govern ha aconseguit el programa d’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que destinarà prop de 3 milions d’euros a rehabilitar més de 100 habitatges”, ha recordat l’alcalde, qui ha informat que, “l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació atén diàriament als veïns del municipi que estan interessats en aquestes i altres ajudes, i en aquests moments es troben en tràmit 15 expedients ARRU”.

Per a Huguet, “aquestes dades ens animen a seguir treballant en aquesta línia de foment i a seguir impulsant també les ajudes municipals”. Cal recordar que les Ajudes Econòmiques per a la Conservació i Rehabilitació d’Habitatges i Edificis Residencials que ofereix l’Ajuntament d’Onda des de l’àrea d’Urbanisme que gestiona la regidora Marta Piquer, estan destinades a aquells habitatges o edificis residencials l’antiguitat dels quals supere els 15 anys. La quantia màxima d’aquesta subvenció és de 4.000 euros per a habitatge individual i de 5.000 euros si es tracta d’un edifici plurifamiliar o residencial múltiple.

Així mateix, durant la jornada s’ha informat que gràcies a les diferents ajudes s’han rehabilitat a Onda 238 habitatges, amb una inversió total de quasi 450.000 euros. Cal destacar també que, en aquesta obres, han participat aproximadament 500 empreses, de les quals el 75% són d’Onda. En aquest aspecte, l’alcalde L’alcalde Ximo Huguet ha assenyalat que “des que va començar la legislatura hem apostat per la rehabilitació d’habitatges com a foment de l’economia. Érem conscients que dinamitzant aquest tipus d’obres, impulsaríem la creació de llocs de treball i la millora de l’economia local. Volem seguir millorant Onda i la vida de tots els seus veïns i veïnes. Per tot açò, seguirem apostant per aquestes subvencions que no solament ajuden a les famílies a millorar els seus habitatges i el seu dia a dia, també ajudem a donar un impuls a un sector, com el de la construcció i sectors afins, que en anys arrere ha sigut molt castigat per la crisi econòmica”.

Per la seva banda, la directora general de la Conselleria d’Habitatge, Rebeca Torró, ha destacat durant la inauguració de la jornada que “del total del milió d’euros que la Conselleria d’Habitatge abonarà en ajudes per al lloguer i la rehabilitació d’habitatge a ciutadans d’Onda, 707.463 euros corresponen a subvencions impagades per l’anterior Consell del Partit Popular, que a causa de la seua mala gestió mai va pagar als beneficiaris amb els conseqüents perjudicis que va implicar, i ha hagut de ser aquest Govern valencià el que haja assumit i fets efectius els pagaments”.

En aquest sentit, la directora general ha insistit que “les ajudes es convoquen, es tramiten i, sobretot, es paguen com estem fent en l’actual Consell”, i s’ha lamentat que “ara siga notícia el fet que les ajudes concedides s’abonen,quan és nostre haver i obligació, i es faça amb rapidesa a causa que durant anys l’anterior govern les convocava i les resolia però mai les pagava”.

De fet, Torró ha recordat que s’ha fet efectiu un segon pagament de 7.457.001 euros als beneficiaris de les ajudes al lloguer corresponents a 2017, amb el que des de la Direcció general d’Habitatge ja s’han abonat 10.982.001 euros a les 12.426 famílies que van resultar beneficiades amb aquestes ajudes en tota la Comunitat.

ARRU

A aquestes ajudes directes per al lloguer i la reformes d’habitatges, cal sumar, segons ha explicat Torró, les subvencions corresponents a les actuacions de renovació urbana, ARRU a Onda, que estan en marxa i que suposarà una inversió total per al municipi de més de 3,4 milions d’euros, dels quals la Generalitat, amb fons propis i a través del Pla estatal, aportarà 1.127.366 euros al que cal sumar les aportacions de l’Ajuntament.

D’aquesta forma, ha continuat la directora general, “els veïns d’Onda compten amb una subvenció de la Generalitat de més d’1,1 milions d’euros per a la rehabilitació del centre històric protegit d’Onda a través del ARRU, signat en 2016, dels quals es van avançar en 2017, 169.104,9 euros i s’estan tramitant per a aquest 2018, els 976.937,10 restants».

Les actuacions que comprèn el ARRU, gestionat per la Generalitat, impliquen, entre altres obres, l’edificació de cinc habitatges en el centre històric protegit d’Onda, així com la rehabilitació de 104 habitatges.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.