Estudiants del màster d’arquitectura de la Universitat Politècnica de València visiten Onda com a referent en rehabilitació

Diversos estudiants i professors del Taller 2 del Màster Habilitant de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València han visitat Onda per a conèixer de primera mà els diferents projectes que han situat a la localitat com un referent en rehabilitació d’edificis i de patrimoni històric. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, que ha estat acompanyat per la regidora d’Urbanisme del consistori, Marta Piquer, ha agraït aquesta visita i ha animat als alumnes al fet que “coneguen més en profunditat els interessants projectes que té Onda en l’actualitat en aquest camp. A més, que els estudiants estiguen visitant-nos per a conèixer la ciutat i aquests plans de recuperació ha de suposar un orgull per a la ciutadania i per a nosaltres, ja que indica que les coses s’estan gestionant de manera positiva”.

 

Els alumnes que han visitat Onda han pogut conèixer el centre històric i el projecte d’Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) que s’està desenvolupant a la zona i que va a suposar una inversió conjunta, entre Ministeri, Generalitat i Ajuntament, de més de 3,5 milions d’euros. D’altra banda, van estar comprovant el projecte de rehabilitació de La Campaneta, que es durà a terme amb Fons Feder de la Unió Europea, gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat desenvolupada per l’actual equip de govern i que significarà una inversió històrica a Onda de 5 milions d’euros. Així mateix, també han pogut  conèixer la zona de la plaça de la Sinagoga, on es van trobar unes restes arqueològiques. Es tracta d’un projecte de rehabilitació inclòs també als Fons Feder  i que suposa un exemple de recuperació de patrimoni sota les directrius de la Conselleria.

 

“Els estudiants de la UPV han conegut de primera mà el treball que es fa des de l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació, un projecte que vam engegar en aquesta legislatura perquè pensem que el condicionament d’habitatges i patrimoni, a més de ser una millora en la qualitat de vida de la ciutadania, suposa un impuls a l’economia local”, ha explicat Ximo Huguet, que ha conclòs dient que “aquest tipus de coses, com la visita, ens animen a seguir treballant en aquesta línia per a construir una ciutat millor entre totes i tots”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.