Onda visita la fira Greencities per a impulsar la gestió dels Fons europeus Feder

Una delegació de l’Ajuntament d’Onda, composta per l’alcalde Ximo Huguet i la regidora d’Hisenda, Silvia Cerdà, juntament amb la responsable de la Unitat de Gestió del projecte dels Fons Feder del consistori, ha visitat aquests dies la Fira Greencities que s’ha celebrat a Màlaga amb l’objectiu de conèixer iniciatives i models de gestió que es puguen aplicar a Onda en camps tan importants com les solucions tecnològiques en les ciutats. L’alcalde ha explicat que “hem assistit a aquesta mostra per a millorar la gestió que anem a haver de dur a terme dels Fons Feder que hem aconseguit gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), que desenvolupem des de l’equip de govern. Aquestes ajudes europees van a significar una inversió de 5 milions d’euros en la localitat i volem que s’adapten al màxim a les necessitats de la ciutadania, però que també es desenvolupen seguint els criteris més actuals i optimitzant al màxim els recursos”.

 

En la fira, la delegació d’Onda ha assistit convidada a l’esdeveniment de la Xarxa Innpulso de Ciutats per la Ciència i la Innovació ‘Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació” i ha intercanviat impressions amb el co-president de la xarxa i alcalde d’Ermua, Carlos Totorika. Així mateix, han participat en l’assemblea de la Xarxa d’Iniciatives Urbanes, que ha agrupat a diverses ciutats amb estratègies DUSI i en la qual s’han discutit diversos aspectes relacionats amb la gestió d’aquestes i que ha estat dirigida per Lola Ortiz, Subdirectora General de Desenvolupament Urbà del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

 

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda, gràcies a les ajudes europees, va a licitar, com més prompte millor, els projectes per a la rehabilitació de la Campaneta, el Corredor Verd del riu Sonella i els treballs a l’avinguda País Valencià. A més, dins d’aquests projectes també s’augmentarà i diversificarà l’oferta per al centre de formació per a l’ocupació de Monteblanco i s’escometran les primeres actuacions per a desenvolupar el pla d’Onda Smart City.

 

Huguet ha qualificat la visita de “molt interessant, ja que hem pogut conèixer de primera mà les problemàtiques que existeixen en altres municipis i que són molt similars a les quals puguem tenir a Onda, així com possibles solucions a aquests problemes. Estem convençuts que les inversions europees van a transformar la ciutat i el nostre objectiu és treballar perquè Onda siga cada vegada una ciutat més intel·ligent, que es construïsca entre tota la ciutadania i augmentar cada vegada més la seva alta qualitat de vida”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.