Onda sumarà una aula per a alumnes de 2 i 3 anys al CEIP Miralcamp

L’Ajuntament d’Onda ha anunciat que per al pròxim curs, 2018/19, el CEIP Miralcamp comptarà amb una aula específica per a xiquets de 2 i 3 anys, apostant per una escolarització primerenca, avançant un any l’edat d’entrada en el col·legi dels menors. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha assenyalat que “aquest equip de govern està compromès amb l’educació pública i amb la comunitat educativa d’Onda, per la qual cosa vam traslladar a la Conelleria la demanda existent i la manca d’oferta pública en la ciutat. Per fi tenim un govern valencià que dignifica l’educació pública i dóna una resposta a les necessitats reals dels onders”.

A la localitat d’Onda hi ha un total de 200 xiquets nascuts en 2016 que podran beneficiar-se d’aquesta aula gràcies a la bona gestió que ha realitzat l’equip de govern liderat per Huguet. A partir del dia 17 de maig els pares ja podran realitzar els tràmits pertinents per a poder obtenir plaça escolar. D’aquesta manera, l’actual equip de govern, a través de la regidoria d’Educació que gestiona Encarna Ribes, ha aconseguit que Onda tinga el pròxim curs aquest aula infantil, augmentat la gratuïtat és aquesta etapa educativa i continuant per l’aposta per l’educació des d’etapes molt primerenques. En aquest sentit, Huguet ha afirmat que “aquest fet va a suposar un alleujament econòmic per a les famílies amb xiquets d’aquesta edat i, per tant, va a facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral; una qüestió en la qual treballem a través de l’engegada de diferents serveis municipals”.

Cal recordar que aquest servei se suma a altres ajudes i subvencions que ofereix l’actual equip de govern a les famílies onderes com el Xec Guarderia, o les Escoletes que es realitzen en Nadal, Pasqua o en l’època estival, amb la finalitat de facilitar la conciliació de les familiar i de garantir l’accés de tots els menors a l’educació. “Des del consistori seguirem treballant per situar l’educació com un pilar bàsic en la nostra societat. No anem a escatimar en esforços ni recursos per a aconseguir un accés just i igualitari per a tots els xiquets d’Onda, siga el que siga la seva situació familiar”, ha destacat l’alcalde Ximo Huguet, qui ha recordat també que “el municipi millorarà els centres educatius de la localitat a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana”. L’Ajuntament d’Onda ja ha iniciat els tràmits de redacció de les memòries valorades per al Centre d’Educació Infantil Sambori i la Secció de l’IES Serra d’Espadà després d’aprovar la Conselleria d’Educació la seva adhesió al Pla Edificant. Des de l’inici de legislatura, l’actual equip de govern ha mostrat la seva preocupació per explicar a Onda amb unes instal·lacions dignes. “Amb aquest pla, a més de les millores en l’escola infantil, anem a complir un compromís adquirit amb la Secció de l’IES Serra Espadà, atenent les necessitats dels veïns d’Onda i dotant a la ciutat d’un segon institut independent, facilitant la funcionalitat i la millora de cadascun dels centres. D’aquesta manera, no solament s’arreglarien les deficiències de les instal·lacions actuals, sinó que a més s’ampliarien les unitats de FP”, ha conclòs Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.