Onda segueix lluitant contra el perill en les Xarxes Socials i amplia les xarrades dirigides a joves

La campanya ‘Comporta’t en la xarxa. No més violència’ que l’Ajuntament d’Onda va engegar al març amb la finalitat de conscienciar als més joves dels riscos en les Xarxes Socials, com el sexting, grooming o ciberbulluying, està donant molt bons resultats. Tant és així que ha suscitat un gran interès entre els diferents centres educatius de la localitat, que han sol·licitat al consistori que es realitzen més xarrades, amb la finalitat de seguir promovent el bon ús de les xarxes socials entre l’alumnat.

L’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet va detectar la necessitat d’informar als joves sobre el ‘ciberacoso’ que, en ocasions, està normalitzat en aqueixes edats. “Un dels nostres objectius és promoure la formació en valors com el respecte i la tolerància entre els iguals. I com a administració més propera als ciutadans considerem necessari engegar aquesta campanya per a aconseguir que els adolescents prenguen consciència dels possibles perills de les xarxes socials perquè siguen acurats a l’hora d’utilitzar-les. Sabem que no hi ha fórmules màgiques per a lluitar contra aquest problema social, però des de l’Ajuntament podem formar i donar les eines per a detectar-ho. Així, no solament ajudem a identificar els riscos associats a l’ús d’Internet. També donem les claus  per a afrontar-los”, ha destacat la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella.

La campanya s’ha difós a través de díptics informatius i cartelleria distribuïda en tota la població. També ha arribat a centenars de joves a través de xarrades en centres educatius mitjançant una metodologia soci-educativa, fomentant l’aprenentatge del bon ús de les xarxes socials. L’Agent d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda i agents de la Policia Local han sigut els encarregats d’interactuar amb les més joves, informant-los i fent-los entendre també que tot tipus de violència que es done a través de les xarxes pot suposar un delicte. Aquestes xarrades van començar en el col·legi Virgen del Carmen i van continuar als Tallers d’Ocupació, al Casal Jove i a la Creu Roja. Ara, a petició de l’institut, s’ampliaran a l’IES Serra d’Espadà, on uns 200 alumnes de 2º de l’ESO podran assistir els dies 8 i 10 de maig.

Educar des de la prevenció

Aquesta campanya se suma a unes altres que l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet ha engegat durant tota la legislatura en el camp de l’educació per a conscienciar i informar a adolescents i joves, conscients que són el futur de la ciutat. Per exemple, des de la Policia Local s’han impartit xarrades sobre conductes addictives per a evitar el consum de drogues i mostrar les seves conseqüències.

També es realitzen unes altres sobre sobre violència de gènere, amb la finalitat de promoure des d’edats primerenques valors d’igualtat, tolerància i respecte. En aquesta línia, el Comissari Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha recordat que existeix la necessitat de cercar noves fórmules per a la prevenció del maltractament, especialment entre els més joves. “En els últims temps s’ha detectat que moltes de les intervencions policials en aquest àmbit s’han realitzat sobre adolescents”, ha assenyalat Izqeruido, qui va afegir que, “en l’actualitat existeixen comportaments masclistes entre els joves, la qual cosa suposa un greu problema per a lluitar contra les desigualtats entre gèneres i totes les actituds sexistes. Per aquest motiu posem l’accent en aquest col·lectiu, realitzant accions dirigides, principalment, a l’alumnat onder”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.