Onda planifica l’execució dels projectes subvencionats amb fons europeus

L’Ajuntament d’Onda ha dut a terme durant el matí d’avui una reunió amb tècnics responsables dels diferents departaments per a establir els criteris d’execució dels diferents projectes que se subvencionaran amb les ajudes europees aconseguides per l’Ajuntament d’Onda dels Fons Feder, gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada (EDUSI) que va elaborar l’actual equip de govern. Així, després de la reunió mantinguda, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que “anem a iniciar, com més prompte millor, els projectes per a la rehabilitació de la Campaneta, el Corredor Verd del riu Sonella i els treballs en l’avinguda País Valencià. A més, dins d’aquests projectes també s’augmentarà i diversificarà l’oferta per al centre de formació per a l’ocupació de Monteblanco i s’escometran les primeres actuacions per a desenvolupar el pla d’Onda Smart City”.

L’alcalde ha recordat que “gràcies a les bones gestions que duem a terme des que vam  accedir a l’equip de govern, Onda invertirà 5 milions d’euros en els pròxims anys, finançats amb els Fons Feder de la Unió Europea. Açò va a propiciar un gran canvi i una transformació en la nostra ciutat i esperem que redunde en una millor qualitat de vida de tota la ciutadania. Tenim una altra forma de fer Europa i una altra forma de fer Onda, ja que aquests projectes no solament van a ser canvis estructurals en infraestructures importants, si no que han d’anar acompanyats de contingut. S’ha acabat l’època d’obres faraòniques que no tenien sentit productiu. És una exigència d’Europa i un convenciment nostre, que cada euro que invertim ha d’optimitzar-se al màxim en tots els sentits, en l’econòmic, en l’ecològic i en el social”.

Així, cadascun d’aquests projectes va enfocat a aconseguir aquests objectius. “Per exemple, la rehabilitació de la Campaneta pretén la recuperació de les antigues estructures industrials i la conservació del patrimoni per a la seva conversió en ús productiu, cultural o recreatiu. Quant al Corredor Verd, posa en valor el paisatge de la zona del riu Sonella i recupera un espai públic per a afavorir una mobilitat més neta i convertir-se en un atractiu per a futurs visitants, potenciant també l’economia local. Les actuacions en l’avinguda País Valencià van encaminades a convertir-la en un entorn urbà més humà i amb major accessibilitat al comerç local”, ha indicat Huguet.

Pel que fa a l’ampliació de l’oferta formativa a Monteblanco, és també una de les accions contemplades a l’EDUSI i es proposa actuar en benefici dels col·lectius més vulnerables, amb l’objecte de promoure la inserció laboral i social. “El projecte d’Onda Smart City va a ser una continuació d’allò en el que treballem des que aconseguim el govern en 2015. Volem que Onda siga una ciutat intel·ligent i que integre a tota la ciutadania, però a més, volem fer-ho entre totes i tots, sense deixar-nos a ningú pel camí”, ha conclòs l’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.