L’Ajuntament facilita a 36 onders la realització de treballs en benefici de la comunitat

Al llarg de 2017, l’Ajuntament d’Onda ha donat a 36 de veïns del municipi, 9 d’ells de l’any anterior, l’oportunitat de condemnar les seves penes en benefici del municipi. D’acord al conveni signat en 2006 en col·laboració amb Institucions Penitenciàries, des de l’àrea de Política Social que dirigeix la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, s’ha coordinat un programa, en col·laboració amb diferents departaments del consistori, perquè aquests veïns realitzen diferents tasques, constructives, pràctiques i útils, que no estan remunerades ni substitueixen llocs de treball.

Tal com ha assenyalat l’alcalde Ximo Huguet, l’equip de govern actual aposta per la inserció social i té entre els seus objectius facilitar a la ciutadania l’oportunitat de reparar les seves infraccions penals mitjançant treballs en el seu propi municipi, sense haver de desplaçar-se fóra. “El programa naix amb una finalitat reeducativa i reparadora de la qual es beneficia la societat ondera. D’aquesta manera fomentem la inserció social i contribuïm a millorar el dia a dia dels nostres veïns”, ha destacat Huguet, qui ha informat que els sancionats han realitzat “labors de reforç al cementeri municipal, al Museu del Taulell, l’ermita del Salvador, o activitats incloses en els treballs de la Brigada d’obra, proporcionant un suport molt important en hores per al manteniment del municipi”.

L’Ajuntament d’Onda és conscient que els treballs en benefici de la comunitat són un tipus de sanció que entre els seus avantatges té ser una mesura que es compleix en llibertat i evita la ruptura de la vida familiar, laboral i social del penat. Amb aquest objectiu, l’equip de govern contínua amb la labor de contribuir al fet que aquests onders reparen els danys causats per la infracció penal realitzant tasques en benefici del seu propi municipi. “L’actual equip de govern és conscient que l’Ajuntament, com a institució pública, juga un paper essencial per a la ciutadania. Per açò, mantenim un any més aquesta iniciativa que contribueix al fet que els sancionats per delictes menors tinguen l’oportunitat de condonar les seves penes amb treballs en benefici d’Onda, sobretot en el cas d’aquells penats onders que, arran d’aquest conveni, poden complir les seves penes col·laborant pel seu propi municipi”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.