Finalitza la part teòrica del curs ‘Procés de Fabricació Ceràmica’ que forma a onders aturats

Aquesta setmana ha finalitzat la part teòrica del curs ‘Procés de Fabricació Ceràmica’, que ha engegat l’Ajuntament per a formar a persones aturades d’Onda inscrites al Programa d’Assessorament  i Intermediació Laboral i que està impartit per l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC).

Aquesta formació municipal compta amb 225 hores de formació, 150 teòriques realitzades al Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco  i 75 hores de pràctiques no laborals a empreses. Igual que l’any passat, el temari ha sigut consensuat entre l’Ajuntament i la patronal ASCER, qui veu en la iniciativa del consistori una oportunitat d’ocupació i un motor generador de l’activitat econòmica.

En finalitzar, els 15  assistents al curs seran capaços de comprendre les línies d’actuació per a aplicar en l’empresa una metodologia de manteniment, sabran identificar les freqüències i tipus d’intervenció en operacions de manteniment preventiu.  En aquesta línia, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que “oferim programes formatius adaptats a les necessitats concretes del teixit econòmic i empresarial, amb compromisos d’inserció laboral efectiva, i que a més atenga tant la formació bàsica com a compensatòria del col·lectiu implicat, que els permeta cobrir les manques formatives que dificulten el seu accés directe al món laboral”.

Cal recordar que l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet té com a objectiu ajudar a tots els onders que estan en situació de desocupació a trobar un lloc de treball de qualitat. “Malgrat que l’ocupació no és una competència municipal, aquest equip de govern té entre les seues prioritats l’afavorir les oportunitats d’accés a l’ocupació dels nostres veïns i per a açò, amb mitjans propis, posem a la disposició dels onders aturats aquesta formació que els dotarà de les eines necessàries perquè puguen adaptar-se als canvis i a l’especialització que el mercat laboral està demandant”.  Per tot açò, Huguet espera que en aquesta edició es repetisca el mateix èxit de l’any passat,  doncs “el percentatge d’inserció va fregar el 100%”.

Aquest és un dels cursos i programes que duu a terme l’Ajuntament d’Onda durant 2018, a través de l’àrea de Dinamització Econòmica que gestiona Ángel Badenas, qui ha visitat aquesta setmana als alumnes del curs que en breu començaran les pràctiques en empreses. Durant enguany, a Onda s’invertiran més de 3 milions d’euros en programes de formació i ocupació dirigits especialment a aturats, que suposaran una millora per a moltes famílies onderes.  Gràcies a la gestió responsable de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, s’han aconseguit múltiples subvencions que empraran enguany a més de 200 persones del municipi i que possibiliten que el Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco estiga ocupat al 100% .

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.