El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda rep els Alfa d’Or 2018

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ ha rebut aquest matí els Alfa d’Or 2018. A partir d’ara, la instal·lació museística els custodiarà i exposarà públicament en la seva col·lecció permanent, que arreplega tots els guardons de la història dels premis amb l’explicació de què consisteix cada reconeixement. Cal recordar que aquests prestigiosos premis van celebrar la seva 42ª edició el passat mes de febrer a Cevisama.

Enguany, els premis Alfa d’Or han recaigut en les empreses Torrecid, pel desenvolupament de la tecnologia Ecoink-CID per a adaptació full digital per a recobriments ceràmics, amb notables millores mediambientals; Ferro Spain, pel desenvolupament d’una nova tecnologia de negres inkjet amb funcionalitat catalítica que obri una nova línia de treball per al sector ceràmic; Kerajet, pel desenvolupament del primer capçal exclusiu per a la ceràmica, capaç d’utilitzar tintes de grandària micromètric; i Peronda, per l’obtenció de rajoles ceràmiques en superfície en acabat brille que presenten un alt grau d’antilliscant.

Durant l’acte de presentació, l’alcalde Ximo Huguet ha destacat el valor d’aquests premis per a la ciutat d’Onda, “clúster de la ceràmica a Espanya”, i ha aprofitat l’ocasió per a donar l’enhorabona a les empreses guardonades “perquè sou el màxim exponent d’innovació i desenvolupament dels nous productes en el sector ceràmic. En aquesta edició s’ha demostrat la vostra capacitat de desenvolupar millores contínues en l’ús de la ceràmica, invertint en la recerca i el desenvolupament de novetats beneficioses per a la societat”. L’alcalde també ha agraït a la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV), i especialment al seu president, Miguel Campos, la seva aposta pel Museu del Taulell, posant en valor la institució i col·laborant en la difusió i la recerca de la cultura del taulell. Finalment, Huguet ha lloat “la labor que el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ ha realitzat al llarg dels seus 50 anys d’història, recuperant gran part del nostre patrimoni i sent dipositari de més de 80.000 objectes

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.