20 onders finalitzen amb èxit la seva formació a l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’

S’ha clausurat l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ de l’Ajuntament d’Onda a través de la qual un total de 20 onders que es trobaven en situació de desocupació han millorat la seva qualificació i inserció en el món laboral. Concretament, han participat en aquest programa mixt d’Ocupació-Formació de la Conselleria, subvencionat pel SERVEF, que ha aconseguit l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet i que està destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o persones pertanyents a col·lectius vulnerables.

Cal recordar que des de l’inici de legislatura, s’està apostant a Onda per la formació com a mètode més efectiu d’inserció laboral. Per aquest motiu, en 2018 s’invertiran en el municipi un total de 3 milions d’euros en programes de formació i ocupació dirigits especialment a aturats, que suposaran una millora per a moltes famílies onderes. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que “encara que l’ocupació no és una competència municipal, mentre que a Onda hagen aturats no anem a deixar de fer tot el que estiga en les nostres mans per a ajudar-los a revertir la seva situació. Aquests cursos són una estupenda oportunitat per a entrar de nou en el mercat laboral i fer-ho amb una formació actualitzada i certificada. Els resultats que estem collint amb aquestes accions són positius i les dades del Servef ens avalen, ja que contemplen una disminució de més d’1.000 persones aturades des de la nostra entrada al govern”.

El director territorial d’Ocupació de la Generalitat, José Vicente Andrés; i el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, han lliurat aquest matí els diplomes que acrediten la formació a aquests onders participants. El projecte ‘Et Formem’ d’Onda ha donat l’oportunitat a 20 alumnes-treballadors, que s’han format en ‘Operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització’ i ‘Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques’. A més de la contractació d’aquests 20 onders, s’ha contractat a una persona per a la direcció, a un professor de suport, a un docent per especialitat i a un auxiliar administratiu. Tant les classes teòriques com les pràctiques s’han impartit al Centre de Formació de l’antic Col·legi Monteblanco, que està ocupat al 100% amb els diferents programes que ha aconseguit engegar l’actual equip de govern. L’Ajuntament d’Onda utilitza aquestes instal·lacions com a centre municipal de formació amb la finalitat d’incentivar les oportunitats laborals.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.