Salvador anuncia el pròxim inici de les obres de millora de l’enllaç de l’Apeadero entre la CV-10 i la CV-20 a Onda

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que aquest mes de març començaran les obres de la duplicació del carril d’eixida de l’enllaç entre la CV-10 i la CV-20 adreça València a Vila-real, així com la construcció d’un nou ramal directe en l’enllaç entre la CV-10 i la CV-20 adreça Castelló a Onda.

La Generalitat realitzarà una inversió de 250.000 euros per a millorar aquest “nus estratègic d’accés a la localitat que és una reivindicació de la població i que beneficiarà al sector del taulell”, ha indicat Salvador, qui ha afegit que la recuperació de l’economia en general i del sector del taulell en particular ha reactivat el trànsit en aquesta zona “pel que hem prioritzat aquesta actuació de millora de tràfic i la seguretat vial”.

 

A més, la consellera també s’ha compromès al fet que la Generalitat convertisca en rotonda la intersecció en “T” entre la CV-21 i l’Avinguda Real d’Extremadura per a millorar la mobilitat sostenible i, sobretot, pensant en la seguretat dels ciclistes. Per a açò, la conselleria iniciarà la redacció del corresponent projecte.

 

Així s’ha pronunciat després de visitar al costat de l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, l’alcalde de Tales, Vicen Juan Prada de Conflent,  i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, les obres del carril per als vianants entre Onda,  la pedania d’Artesa, pertanyent al seu terme municipal, i Tales al costat de la carretera CV-223 que uneix tots dos nuclis. En aquest sentit, ha posat com a exemple aquest carril per als vianants entre Onda i Artesa, que la conselleria està construint, “de la importància de treballar per una mobilitat sostenible i segura i de crear infraestructures pensant en les persones, a fer-los la vida més fàcil i agradable”.

 

La consellera ha destacat que la Generalitat està realitzant una inversió de 265.000 euros per a la construcció d’aquest carril per als vianants que parteix del passeig vorejat que va des del nucli urbà fins al Museu de Ciències Naturals El Carmen, i arriba fins al mateix nucli d’Artesa, connectant amb les voreres existents i aconseguint així la continuïtat del recorregut complet. “Els 1.100 metres de longitud que té el passeig serà una opció saludable de desplaçament per als ciutadans”, ha indicat.

 

 

 

Altres actuacions

 

En aquest sentit, ha volgut recordar que la Conselleria ja ha construït el passeig per als vianants des del casc urbà d’Onda fins al camí del Convent de les Monges Clarisses i ha dut a terme la millora del pont sobre el Barranc de Beniparrell. A més, està realitzant el reforç del ferm dels trams que ho requereixen a la CV-20 entre l’Apeadero de Betxí i el nucli urbà, així com l’andana per als vianants de Tales a Artesa.

 

A més, ha apuntat, “no cal oblidar que està programat el carril ciclopeatonal des del Barranc de Beniparrel fins a l’Ermita del Santíssim Salvador i finalment, quan les condicions meteorològiques ho permeten, està previst executar el reforç del ferm d’un tram de l’autovia CV-10 a l’entorn del terme municipal d’Onda”.

 

“En definitiva -ha afegit- es tracta d’obres que incideixen directament en la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans i mostren l’aposta clara de la Generalitat per la mobilitat sostenible i la millora de la seguretat de vianants i ciclistes”.

 

I fora de l’àmbit de l’obra pública, la consellera ha fet referència a l’ARRU, que està en vigor en el municipi que permetrà la regeneració del Centre Històric i la rehabilitació de 104 habitatges.

 

Per la seva banda, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha coincidit a assenyalar la importància de la sostenibilitat i la seguretat, així com de solucionar els problemes “de l’enllaç de l’Apeadero  per a evitar les retencions de tràfic que es produeixen actualment i que ha sigut una reivindicació històrica”. De la mateixa manera, ha destacat que “l’equip de govern no renuncia a cap projecte de futur per a Onda”, en referència al Vial ràpid Onda-Vila-real o la Ronda Nord. Respecte a aquesta última, Huguet ha remarcat que “se segueix treballant en l’adquisició dels terrenys i en l’informe d’impacte ambiental i les autoritzacions de la CHJ”.

 

Finalment, l’alcalde d’Onda ha destacat la bona sintonia que existeix amb la Generalitat Valenciana i que ha desembocat “en la gran quantitat de projectes en els quals col·laborem les dues administracions, com les que avui hem visitat. A més, gràcies a les gestions que estem duent a terme, aquesta col·laboració va a continuar en el futur amb diversos projectes que beneficien a la ciutadania d’Onda, tal com hem estat comentant la consellera Salvador i jo en la reunió que hem mantingut”. Així mateix, Huguet ha recordat que “és la nostra intenció dur a terme projectes que cobrisquen les necessitats dels onders, sempre escoltant els seus suggeriments i reivindicacions, perquè anem a construir la ciutat entre totes i tots”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.