Onda supera les 60 tones de roba usada recollida a través de 6 contenidors repartits en el municipi

Els veïns d’Onda han donat en 2017 61.427 quilograms de roba usada, una xifra molt elevada si es compara amb la de 2015 quan es van arreplegar 42.601 quilos. “Aquesta dada confirma l’elevat nivell de conscienciació dels veïns d’Onda amb les persones amb dificultats socials”, ha destacat la tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella.La recollida de tèxtil usat a Onda es realitza a través de 6 contenidors repartits per la ciutat, un servei que està inclòs al projecte KOOPERA, que està impulsat per diferents Cáritas Diocesanas i que s’emmarca en la política social en la qual treballa l’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet, qui signa el conveni de col·laboració per a tal efecte

En 2016 es van substituir els contenidors de recollida per uns més segurs, amb tal d’evitar els robatoris i que les peces donades puguen ser lliurades a les persones que més ho necessiten. Aquests 6 punts de recollida estan situats a l’avinguda Montendre, plaça España, carrer Metge Josep Llidó, carrer Vila-real, carrer Aragó, sent el situat a la parròquia San Bartolomé el que més tones ha arreplegat, amb 14.868 quilos.

Aguilella, ha agraït la col·laboració ciutadana “per donar-li una fi social a la roba usada, la qual cosa possibilita que cada any augmente el volum de recollida de tèxtil en el municipi, conscient de la importància de reutilitzar i contribuir a la sostenibilitat global per la qual treballem”. En aquesta línia ha recordat que “la roba, calçat i complements que es donen són arreplegats, processaments i reutilitzats a la planta de reutilització Koopera Mediterránea, que contracta a persones en situació d’exclusió social i treballen buidant els contenidors, conduint els camions que transporta el tèxtil o processant la roba a la planta”. Així mateix, ha informat que les peces tractades que compleixen els estàndards són donades a les persones que ho necessiten o posades a la venda en les tendes de Koopera Store o Tendes amb Cor que, a més, són un recurs del que disposen les Cáritas Parroquiales per a donar resposta a les persones a les quals acompanyen. De la mateixa manera, una altra part del tèxtil es destina a projectes internacionals d’economia solidària o al reciclatge.

Finalment, Aguilella ha animat als onders a “seguir involucrant-se amb aquest projecte solidari que, a través d’una nova economia de relacions laborals i econòmiques diferents aconsegueix, a més, crear ocupació d’inclusió”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.