Onda renuncia a demanar un préstec de 600.000 euros per a seguir reduint deute

L’Ajuntament d’Onda ha renunciat a demanar el préstec de 657.540 euros que permet la Llei de Racionalització i Estabilitat Pressupostària i que significaria augmentar el deute del municipi. Segons ha anunciat l’alcalde, Ximo Huguet, “l’equip de govern renuncia a aquesta operació financera per a seguir amb una gestió responsable dels diners públics que ens permeta sanejar l’economia local però, al mateix temps, seguir amb les inversions i xicotetes obres que milloren la qualitat de vida de la ciutadania” i ha afegit que “aquesta responsabilitat en temes econòmics ens ha portat a obtenir 5 milions d’euros de romanent en aquest 2018, que significaran una reducció considerable del deute, passant dels més de 5 milions d’euros en 2012 als menys de 2 milions d’enguany”.

L’alcalde ha assenyalat també que “inversions que anaven a ser finançades amb el préstec, per exemple en infraestructures, camins i vies públiques, el pantalà del Sitjar, actuacions al centre històric, la millora de barris o a l’alcassaba del castell, seran ara finançades amb part del romanent del 2017”.

Així mateix, Huguet ha anunciat que “aquestes accions no van a significar un descens en les inversions que el govern municipal va a dur a terme, ni van a suposar cap perjudici per a la ciutadania, tot el contrari. Aquest 2018 va a ser un any rècord en inversió municipal i, per exemple, el període mitjà de pagament a proveïdors està situat per sota del que marca la Llei, sent el límit de 60 dies. Concretament, el consistori ha reduït el període mitjà de pagament a 24 dies, un termini que ha seguit una línia descendent en l’últim exercici econòmic. Aquests indicadors ens diuen que l’actual equip de govern està gestionant bé l’economia local, i ens animen a seguir treballant en aquesta línia”.

Finalment, l’alcalde ha recordat que “en la legislatura anterior es van sol·licitar préstecs per valor de més d’1 milió d’euros i, al contrari que succeeix avui dia, la ciutadania no veia resultats positius en el seu dia a dia. Aquests fons es van destinar a grans obres que no aportaven benefici algun als onders. Nosaltres tenim clar que estem treballant pels nostres veïns i anem a dur a terme obres i inversions que milloren la ciutat i que siguen necessàries, perquè volem construir Onda entre totes i tots”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.