Onda inaugura dues exposicions per celebrar el Dia Internacional de la Dona

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament d’Onda ha inaugurat avui dues exposicions en les quals es posa en valor el treball i la importància de la dona, i especialment, de les dones de la localitat. Totes aquestes mostres estan incloses a la programació especial que ha realitzat el consistori sota el lema ‘Març de la Dona’.

La sala d’exposicions de la Casa de la Cultura alberga des d’avui una exposició doble. D’una banda, la col·lecció de ‘Cartells del 8 de Març’, de l’Institut de la Dona, que fa un recorregut històric pels cartells que s’han dissenyat i publicat amb motiu del Dia Internacional de la Dona. D’altra banda, s’ha inaugurat l’exposició que mostra els treballs que han realitzat l’Associació Multilabors d’Onda, una associació veïnal que reuneix a dones onderes.

A aquestes dues exposicions se li sumarà la inauguració de l’exposició ‘Taulells per la Igualtat’, que es realitzarà dijous que ve a les 11 hores al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’. Aquesta mostra recull els treballs que les integrants del programa SARA de Creu Roja van realitzar el passat 2 de març al taller ‘Ceràmica per la igualtat’. El regidor de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda, Asensio Blaya, ha explicat que “l’objectiu d’aquest taller era el de motivar l’autoestima d’aquestes dones des de la creativitat, plasmant a través de les peces que han elaborat i decorat la seua pròpia forma de veure la igualtat de gèneres i el paper de la dona en la societat”.

Blaya ha recordat que al programa SARA participen unes 25 dones de diferents nacionalitats que es troben en procés de cerca d’ocupació i té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les participants, mitjançant una millor capacitació per a l’ocupació a través d’un complet itinerari formatiu. SARA està finançat per l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través del cofinançament del Fons Social Europeu, i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda, qui ha posat tots els recursos necessaris a la disposició de la Creu Roja per dur a terme aquest programa.

Demà divendres, la programació especial pel ‘Març de la Dona’ continua amb el taller de ‘Divercontes’, que té com a objectiu aprendre a explicar històries en família a través de jocs, activitats i una selecció de contes recomanats per especialistes en literatura infantil. Aquesta activitat es realitzarà a la Casa de la Cultura a les 18 hores.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.