Onda dota de noves emissores digitals a la Policia Local per a millorar la seva capacitat d’intervenció

L’Ajuntament d’Onda, amb la finalitat de facilitar i agilitar el treball de la Policia Local perquè puguen realitzar la seva labor d’una forma més eficient, ha dotat al cos de noves emissores digitals. D’aquesta manera, la regidoria de Policia Local ha realitzat una inversió de 58.000 euros que ha servit per a adquirir aquests aparells de telecomunicació d’última tecnologia.

 

La regidora de Policia Local, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que “aquest equip de govern no solament es preocupa de dotar als agents locals de totes les mesures necessàries per a salvaguardar la seva integritat, com ja vam fer amb l’adquisició de nous jupetins antibales i antipunxó unipersonals. A més, no escatimem recursos per a millorar i facilitar la seva labor, ja que al cap i a la fi és la garantia perquè puguen realitzar el seu servei a la ciutadania d’una forma més eficaç”.

 

L’Ajuntament ha comprat equips SEPURA, compatibles amb la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana (COMDES), la infraestructura de telecomunicacions que ofereix la Generalitat Valenciana a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat en tot el territori valencià. Aquesta xarxa empra la tecnologia TETRA, de manera que s’evita la saturació de les xarxes convencionals en cas d’emergència i, a més, aquests senyals estan encriptats per a una major seguretat.

 

Per la seva banda, Miguel Ángel Izquierdo, Comissari Cap de la Policia Local d’Onda, ha explicat que “a partir d’ara cada agent disposarà de la seva emissora particular de dotació”  i ha afegit que “gràcies a aquest sistema comptarem amb una xarxa segura que mai deixarà de funcionar en cas d’emergència, cosa que podia passar amb els antics terminals analògics”. Així mateix, Izquierdo ha destacat que aquest nou sistema permetrà una reducció de costos i millorar el servei, així com la utilització de centres de control compartits amb altres cossos de seguretat i emergència. És a dir,  “els nous aparells de telecomunicació permeten interaccionar amb altres cossos de seguretat en cas que la situació ho requerisca”. En aquest sentit, ha assenyalat que “aquest fet beneficia enormement la labor policial, podent fer un ús més eficaç de les freqüències i facilitant la coordinació i la interoperabilitat, ja que fins ara les xarxes de comunicacions eren pròpies i explotades per cada organització, la qual cosa no permetia la interacció entre elles”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.