Onda continua atraient turisme amb les visites teatralitzades al castell

Ple total en la primera visita teatralitzada al castell i al centre històric d’Onda de 2018, que ha permès tant a onders com a visitants conèixer d’una forma diferent i entretinguda l’important valor històric que posseeix la localitat.Participants procedents de diferents poblacions de la província han pogut descobrir aquest matí la història de la ciutat a través de personatges històrics que s’han convertit en els guies d’un recorregut que ha arrancat a la gran fortalesa, el castell de les 300 torres. “És una experiència molt didàctica i entretinguda que recomanem tant a veïns com a visitants i que hem engegat per segon any consecutiu, ja que l’any passat va tenir molt bon acolliment”, ha explicat el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas. En aquest sentit, ha informat que, “a causa de la gran demanda de l’any passat, hem augmentat l’oferta del nombre de recorreguts teatralitzats respecte a l’any al 2017, en passar de 12 a 15 sessions, la qual cosa permetrà a unes 750 persones gaudir-los enfront de les 600 de l’exercici anterior”.

Amb aquesta iniciativa el consistori que lidera l’alcalde Ximo Huguet posa en valor diferents atractius de la localitat i impulsa el turisme des de diferents àmbits. “Volem donar-li un major protagonisme turístic tant al castell com al centre històric i considerem que les visites teatralitzades són un element dinamitzador del turisme capaç d’atraure un major nombre de visitants. I a més, aquest tipus de propostes tenen molts beneficis per a l’economia local, ja que aquelles persones que ens visiten aprofiten per a fer parada també en els nostres bars i restaurants”, ha assenyalat Badenas.

Les visites han començat avui aprofitant la festivitat de Sant Josep i s’allargaran fins al mes d’octubre, amb un total de 15 sessions. L’activitat és totalment gratuïta, es realitza dos diumenges al mes i cada visita té una durada de dues hores, començant al castell i finalitzant al centre històric.

La inscripció es pot realitzar a les oficines de la Tourist Info, a través del telèfon d’informació turística 964602855 o per correu electrònic a onda@touristinfo.net, fins a completar l’aforament màxim.

Badenas ha aprofitat l’ocasió per a recordar que “Onda té un ampli ventall de possibilitats que oferir als turistes, com a activitats relacionades amb la història, l’art o la naturalesa”. En aquesta línia, ha destacat les bones dades obtingudes en 2017, doncs el castell d’Onda va rebre quasi 50.000 visites, batent el seu rècord històric; i el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ va aconseguir quasi un 30% més d’afluència que l’any anterior, convertint-se cada vegada més en un referent nacional en el tema de la ceràmica.

Finalment, el tinent d’alcalde Ángel Badenas ha assenyalat que aquest iniciativa se suma a unes altres que està duent a terme l’equip de govern per a seguir atraient visitants a la ciutat, com el reforçar la presència en fires de turisme amb la finalitat d’impulsar la marca Onda com a destinació turística en els principals mercats emissors de turistes. En 2018, Onda ha estat present en FITUR i en fires de Pamplona o Sant Sebastià.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.