Onda aprova renunciar a sol·licitar un préstec per a reduir el deute municipal amb romanent

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat  en el Ple la incorporació d’una suplementació de crèdit d’1.733.758,59 euros procedents dels més de 5 milions d’euros de romanents de la liquidació del pressupost del 2017.

Aquesta quantitat anirà destinada principalment a no sol·licitar el préstec de 657.540,37 euros, que estava marcat en el Pressupost de 2018 i que significaria augmentar el deute del municipi. D’aquesta manera, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha explicat que “es renuncia a aquesta operació financera per a seguir amb una gestió responsable dels diners públics que ens permeta sanejar l’economia local però, al mateix temps, seguir amb les inversions i xicotetes obres que milloren la qualitat de vida de la ciutadania”. A més, ha recordat que “aquesta responsabilitat en temes econòmics ens ha portat a obtenir 5 milions d’euros de romanent en aquest 2018, que significaran una reducció considerable del deute, passant dels més de 5 milions d’euros en 2012 als menys de 2 milions d’enguany”. L’alcalde ha assenyalat també que “inversions que anaven a ser finançades amb el préstec, per exemple en infraestructures, camins i vies públiques, el pantalà del Sitjar, actuacions al centre històric, la millora de barris o a l’alcassaba del castell, seran ara finançades amb part del romanent del 2017”.

 

Així mateix, s’ha aprovat una incorporació de romanent a través de la qual es destinaran 378.000 euros de fons propis a programes d’ocupació per a veïns de la localitat. Aquests recursos econòmics s’uniran a subvencions d’altres administracions que aconseguiran una inversió d’1,8 milions d’euros i donaran ocupació a 120 persones. Cal recordar que aquesta inversió se suma a la qual ja està reflectida en el Pressupost de 2018. “L’Ajuntament d’Onda ja tenia comptabilitzat enguany 1.383.302 euros en tallers d’ocupació que estan donant una nova oportunitat laboral a més de 80 onders. Per tant, en haver-se aprovat aquesta incorporació de romanent, Onda invertirà en en aquest exercici, amb ajuda d’altres administracions, més de 3 milions d’euros en ocupació”, ha afirmat l’alcalde, qui ha destacat que “encara que no siga una competència municipal, el nostre objectiu amb totes aquestes accions és disminuir la taxa de desocupació d’Onda, ja que és una de les majors preocupacions de la ciutadania i un pilar fonamental per al creixement de la ciutat”.

 

Millora dels espais públics

A més, la sessió plenària ha aprovat la inclusió de l’Ajuntament al Pla de Cooperació Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació per a l’any 2018, per a dur a terme tres actuacions que naixen de les peticions que els onders han traslladat a l’actual equip de govern. Concretament, l’alcalde Ximo Huguet ha explicat que es realitzarà el projecte paisatgístic de l’entorn de la Plaça 8 de març, l’adequació de la Plaça Madrid i l’adequació de l’àrea del Recinte Firal que inclourà jocs infantils. Respecte a aquest apartat, Huguet ha afirmat que “amb aquestes actuacions millorarem els espais públics de localitat sense que supose un cost per a cap onder, adequant-los a les necessitats de la societat actual”.

 

El projecte, l’adreça de la construcció i l’obra dels tres projectes estaran subvencionats amb 150.000 euros. Com ha destacat l’alcalde, “es contractarà, en la mesura del possible, a empreses del municipi perquè realitzen aquestes obres, així com els tècnics redactors dels projectes també seran professionals d’Onda. D’aquesta forma volem incentivar i impulsar l’economia de la ciutat, oferint noves oportunitats laborals, no volem deixar-nos a ningú pel camí perquè la ciutadania explica per a aquest govern”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.