L’Ajuntament d’Onda forma en ceràmica a 15 persones aturades del municipi

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat una nova edició del curs ‘Procés de Fabricació Ceràmica’, destinat a persones aturades del municipi que estan inscrites al Programa d’Assessorament i Intermediació Laboral i impartit per l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC). Es tracta d’una formació de 225 hores, de les quals 150 són teòriques i 75 pràctiques no laborals. Com l’any passat, el temari ha sigut consensuat entre l’Ajuntament i la patronal ASCER, qui veu en la iniciativa de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet una oportunitat d’ocupabilitat   i un motor generador de l’activitat econòmica.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, Ángel Badenas, ha comentat durant la seva visita al curs que “aquesta formació és necessària per a adaptar-se als continus canvis i a l’especialització que demanda el mercat laboral i la ceràmica, que és un dels principals motors econòmics de la ciutat”. Així mateix, ha destacat que “el percentatge d’inserció laboral l’any passat va ser altíssim, aconseguint el 100% dels alumnes treball. És per açò que enguany tornem a engegar aquesta formació, esperant que es torne a obtenir un resultat reeixit. El curs és una gran oportunitat per a aquests onders aturats, ja que com va quedar comprovat l’any passat, s’adquireixen altes probabilitats d’incorporar-se al mercat laboral”.

La metodologia del curs inclou visites guiades a diferents empreses taulelleres, així com mòduls d’habilitats socioprofessionals i coneixements de carretó elevador i tecnologia ceràmica. En la part final del curs, els alumnes realitzaran pràctiques a empreses de producció taulellera, amb conveni des de l’Ajuntament, amb la finalitat que adquirisquen els coneixements teòric-pràctics per a un correcte acompliment i qualificació professional. “L’objectiu d’aquesta acció formativa, que paga íntegrament l’Ajuntament, és dotar als alumnes dels coneixements i la pràctica necessària per a facilitar l’ocupabilitat dels mateixos i la seva inserció laboral”, ha destacat Ángel Badenas.

Aquest és un dels cursos i programes que duu a terme l’Ajuntament d’Onda durant 2018, en els quals s’invertirà més de 3 milions d’euros enguany, a partir de recursos econòmics propis i de subvencions d’altres administracions. Gràcies a la gestió responsable d’aquest equip de govern s’han aconseguit múltiples subvencions, que empraran a més de 200 persones del municipi. En aquest sentit, l’alcalde Ximo Huguet ha afirmat que “apostem per programes formatius adaptats a les necessitats concretes del teixit econòmic i empresarial, que asseguren la possibilitat d’inserció real de les persones en situació de desocupació”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.