L’Ajuntament d’Onda concedeix 30 bonificacions en l’impost ICIO

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat un total de 30 sol·licituds de bonificació en l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), per a les actuacions que es realitzen en immobles protegits o catalogats en el patrimoni cultural. Es concediran bonificacions del 50% de la quota de l’impost per les obres a realitzar en immobles del centre històric protegit i una bonificació del 90% a les obres necessàries per a afavorir l’accés i l’habitabilitat de discapacitats a aqueix tipus d’habitatges. Silvia Cerdà, regidora d’Hisenda,  ha informat que “la majoria d’aquest tipus d’habitatges amb molts anys d’antiguitat no estan adaptats a necessitats específiques, per aqueix motiu hem aprovat la concessió de bonificacions d’aquest impost, que reduirà els recursos econòmics que hagen de destinar a aquest tipus d’obres, perquè la ciutadania puga pagar-les i millorar la seva qualitat de vida”.

Aquestes bonificacions en la quota de l’impost es concedeixen a les persones que ho sol·liciten i que realitzen obres en béns immobles que es troben dins del perímetre delimitat com a conjunt històric-artístic, dins del Pla General d’Ordenació Urbana o que hagen sigut incloses en el catàleg de Patrimoni Arquitectònic del municipi. Cerdà ha explicat  que “el treball de l’equip de govern que dirigeix l’alcalde Ximo Huguet va encaminat a seguir millorant Onda i concedir aquestes ajudes al major nombre de persones que ho necessiten. En aquest sentit, la gestió responsable de les arques municipals que estem duent a terme en el municipi des de l’inici de legislatura ens permet aplicar polítiques que redunden en el benefici de la ciutadania d’Onda i aquesta bonificació del ICIO és una mostra més d’açò”.

Aquesta actuació se suma al programa d’actuacions de regeneració i renovació urbanes en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que l’Ajuntament va aprovar les seves bases aquest mateix mes. “Amb tot açò, més d’un centenar d’onders podran beneficiar-se d’ajudes per a poder dur a terme millores a les seves llars. A més, aquestes obres les duran a terme per xicotetes i mitjanes empreses de la localitat, la qual cosa incentivarà l’economia d’Onda i beneficiarà a més persones encara, ja que no volem deixar-nos a ningú pel camí”, ha conclòs la regidora.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.