La Policia Local d’Onda imparteix xarrades als estudiants sobre les conseqüències del consum de drogues

Conscienciar als joves onders dels efectes, riscos i conseqüències del consum de drogues és el principal objectiu de les xarrades informatives promogudes per l’Ajuntament en els centres educatius del municipi. La Policia Local és l’encarregada d’impartir les classes, en les quals ja ha participat l’alumnat del Virgen del Carmen. En aquest sentit, la regidora de la Policia Local de l’Ajuntament, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que “dos agents han impartit aquestes sessions a alumnes amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys. S’estan realitzant amb una metodologia basada en la participació activa de l’alumnat, amb els quals s’analitzen diferents qüestions relacionades amb les substancies estupefaents, que són de màxim interès per als adolescents en estar en contacte directe o indirecte amb aquesta xacra social”.Aguilella ha volgut destacar “la importància d’aquest tipus d’actuacions que poden repercutir de forma molt positiva en el comportament i l’educació dels més joves, dels quals dependrà la nostra societat en el futur”, i ha posat en valor “la labor dels agents per aportar noves formes d’arribar als més joves per a evitar el consum de drogues i les seves conseqüències”. Cal recordar que l’actual equip de govern d’Onda té una clara aposta per inculcar valors als més joves centrats en la vida saludable i en l’esport; posant a la disposició d’aquests, i de tota la societat ondera, constants activitats esportives que es realitzen en les instal·lacions de primer nivell que té la localitat.

Aquesta actuació se suma a altres iniciatives, també promogudes per l’Ajuntament, en matèria de prevenció de drogodependències en la població juvenil. “No obstant açò, aquest programa impulsat per la Policia Local no solament pretén conscienciar sobre els riscos de consumir drogues. També es pretén prevenir futures conductes antisocials i donar suport i assessorament policial en tots els aspectes relacionats amb la matèria”, ha assenyalat Aguilella.

La Policia Local d’Onda també lluita de forma directa

Per la seva banda, el Comissari Cap Miguel Ángel Izquierdo ha recordat que les actuacions de la Policia Local, en matèria de drogues i estupefaents, no solament es defineixen a manera preventiva sinó també d’acció directa. Mostra d’açò és el nombre d’actes-denuncies que s’han realitzat per possessió i/o consum d’aquest tipus de substàncies. En 2017, es van confeccionar 115 actes, la qual cosa suposa un 7% més respecte a 2016, que es van realitzar 107.

Així mateix, Izquierdo ha informat que del total dels 42 atestats en matèria de tràfic confeccionats per la Policia Local en 2017, a 33 persones se’ls va imputar judicialment per la comissió d’un fet delictiu relacionat amb la conducció depassant la taxa d’alcohol establida legalment i/o amb presència de drogues en organisme.

“A més, s’ha observat l’elevat nombre d’adolescents que tenen contacte sobretot amb drogues blanes, especialment marihuana. Per açò, la unitat canina de la Policia Local està posant l’accent principalment en zones escolars i parcs públics per a evitar en la mesura del possible el consum i sovintege d’aquestes substàncies”, ha conclòs Izquierdo.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.