La Brigada Verda d’Onda reforça el servei de manteniment de la ciutat

La Brigada Verda Municipal de l’Ajuntament d’Onda segueix treballant en el manteniment i neteja de la ciutat, amb 8 onders que han sigut contractats a través dels programes EMCORP, destinat a aturats a partir de 30 anys, i EMCORD, dirigit a persones aturades de llarga durada.

Concretament, els treballadors s’estan encarregant del manteniment de solars municipals, així com de la neteja d’embornals, la restauració de mobiliari urbà i la millora i adequació de camins. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recordat que a través de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització econòmica que dirigeix Ángel Badenas, s’ha contractat a aquests treballadors d’Onda que es trobaven en situació de desocupació. D’una banda, a través del programa EMCORP, es cobreixen els llocs de neteja i condicionament de solars urbans i rústics; mentre que amb el programa EMCORD s’ha contractat a peons de manteniment de mobiliari urbà i de serveis múltiples per a donar suport de consergeries. La selecció i contractació del personal s’ha realitzat a través del Servef d’Onda, que ha supervisat que els candidats reuniren els requisits necessaris per a poder optar a aquest lloc de treball.

Per a dur a terme aquests programes, s’ha realitzat una inversió d’aproximadament 110.000 euros en una aposta clara pel manteniment del municipi, al mateix temps que es lluita contra la desocupació. En aquesta línia, Ximo Huguet ha explicat que “per a aquest equip de govern, millorar la qualitat de vida de tots els onders és una prioritat i, amb l’engegada de la Brigada Verda, no solament ens ocupem que la ciutat tinga un manteniment adequat, cuidant-la i preservant-la, sinó que es dóna l’oportunitat de tenir un lloc de treball a persones que tenen més dificultat per a accedir al mercat laboral o porten un llarg temps aturades”.

Cal recordar que Onda invertirà en 2018 més de 3 milions d’euros en programes d’ocupació, a través de fons propis i subvencions que ha aconseguit d’altres administracions gràcies a la bona gestió que està realitzant aquest equip de govern. “Encara que l’ocupació no és competència de l’Ajuntament, anem a fer tot el possible per a reduir les xifres de l’atur i oferir noves oportunitats als onders”, ha assenyalat Ximo Huguet, alcalde d’Onda, qui ha afegit que “seguirem treballant en aquesta línia per a aconseguir subvencions d’altres administracions i poder dur a terme aquests plans que enguany beneficiaran a uns 200 veïns del municipi”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.