Els alumnes del PAC i els usuaris del CO El Molí pinten un mural esportiu al Olímpic

L’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet segueix impulsant campanyes i promovent activitats que fomenten la inclusió social entre els onders. És per açò que l’alumnat del Programa d’Aula Compartida (PAC) i els usuaris del Centre Ocupacional El Molí   participen en el projecte d’adequació del mur lateral de l’Olímpic, en el qual estan pintant murals plasmant les diferents disciplines que poden realitzar-se en aquest espai esportiu municipal.

 

Les àrees de Política Social i Educació del consistori, que gestionen les tinents d’alcalde   Mari Carmen Aguilella i Encarna Ribes respectivament, treballen de forma coordinada en aquest taller que, a més de suposar  un mitjà d’expressió que farà més atractiu el mur de l’estadi, té diverses  finalitats. “D’una banda, pretén prevenir l’abandó escolar prematur i fomentar la integració dels alumnes del PAC, reforçant així la seva motivació i afavorint al desenvolupament personal a través de l’educació de la intel·ligència emocional. Al seu torn, és una activitat grupal que avivarà la col·laboració i la cohesió entre els integrants, incloent als usuaris del CO El Molí, els qui estan adquirint habilitats bàsiques relacionades amb la motricitat i el desenvolupament conceptual i perceptiu, que els permetran obtenir un major nivell d’autonomia personal”, ha destacat Aguilella.

 

Per la seva banda, Encarna Ribes ha recordat que l’Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb l’IES Serra d’Espadà, que ha permès l’engegada del PAC per al curs 2017/2018. A través d’acord, s’estan duent a terme diferents activitats com la qual actualment s’està realitzant de forma conjunta amb el CO El Molí. En aquesta línia, Ribes ha explicat que “el programa PAC és un projecte d’atenció a la diversitat i a la inclusió educativa dirigit a un grup de deu alumnes de la localitat, d’entre 14 i 16 anys, en risc d’exclusió social i matriculats a l’IES Serra d’Espadà, que és un dels pocs centres de la província que compta amb aquest recurs. L’alumnat que forma part del PAC presenta dificultats d’adaptació al mitjà i tendència a l’absentisme i abandó escolar, per la qual cosa amb aquest programa s’ofereix un espai alternatiu que millora l’experiència educativa, optimitzant el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional dels integrants, i potenciant la seva incorporació al món laboral”.

 

Finalment, Aguilella ha destacat “el compromís que aquest equip de govern té amb la inclusió social i amb la millora de competències de tots els ciutadans”, per la qual cosa ha assegurat que “seguirem treballant en projectes com aquest amb la finalitat d’aconseguir una millor qualitat de vida i garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els onders”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.