Onda s’adhereix al pla Edificant de la Conselleria per a millorar els centres educatius locals

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat, en la seva última sessió plenària, la millora de les infraestructures educatives de la localitat. D’aquesta manera, l’Ajuntament s’adhereix al pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb el qual es pretén agilitar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius permetent als ajuntaments la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries en els centres educatius. Els municipis són els encarregats de presentar les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit.

Com s’havia abordat en reunions amb la representant de la Conselleria, Inmaculada Sánchez, la construcció d’una nova Secció de l’IES Serra d’Espadà seria una de les  principals mesures a incloure en aquest pla per a solucionar de forma definitiva les deficiències que el centre presenta en l’actualitat. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda ha destacat que “aquesta intervenció a la Secció de l’IES Serra d’Espadà milloraria considerablement l’oferta educativa, ja que suposaria l’ampliació de les unitats de FP existents, així com les especialitats de Batxiller atenent les noves demandes dels onders. A més, dotaria a Onda d’un segon institut independent”.

Així mateix, l’alcalde d’Onda, ha recordat  “la necessitat d’adherir-se a aquest Pla perquè, una vegada acollits a ell, puguen iniciar-se els tràmits per a realitzar actuacions en aquesta matèria”. Des de l’inici de legislatura s’ha demostrat que per a l’actual equip de govern l’educació és un pilar bàsic i ha mostrat la seva preocupació per comptar a Onda amb unes instal·lacions dignes. “Aconseguim que la Conselleria, que és qui té les competències en aquesta matèria, actuara en 2017 als patis del CEIP Miralcamp i arreglara algunes deficiències que presentava la Secció”, ha recordat Huguet, qui s’ha mostrat “agraït pel suport dels grups polítics que han votat a favor d’adherir-se a aquest pla que permetrà agilitar el procés perquè tant els alumnes onders com el professorat estudien en les millors instal·lacions possibles”. Així mateix, ha lamentat la postura del Partit Popular d’Onda, “que ha intentat paralitzar aquesta acció, votant en contra de l’adhesió a aquest pla i perjudicant tant a l’alumnat com al professorat onder”.

Crearan un Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social

D’altra banda, també s’ha aprovat al Ple celebrat aquesta vesprada la creació d’un Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social i un Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials. Aquest pla permetrà coordinar totes les iniciatives vinculades al benestar social que es realitzen des del consistori. Amb aquest tràmit, Onda s’adherirà a la proposta de la  Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’ens Autonòmic per a implicar a les administracions municipals en les polítiques socials del territori.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Onda tindrà competència en l’avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata a persones en situació de risc o situació d’exclusió social. A més, com a municipi amb més de 20.000 habitants, Onda continuarà prestant serveis de Protecció Civil, atenció immediata a les persones en situació o risc d’exclusió social, la prevenció i extinció d’incendis i instal·lacions esportives d’ús públic.

La proposta també contempla la creació d’un Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, en el qual estaran representats agents vocals vinculats amb l’educació, l’ocupació, la salut o l’habitatge. D’aquesta manera, l’Ajuntament torna a deixar patent la importància de la participació ciutadana en els processos municipals.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.