Onda reuneix alcaldes i tècnics per a tractar els Fons Feder de la UE

L’Ajuntament d’Onda ha reunit avui als cinc municipis de la província de Castelló que han rebut els Fons Feder, concedits per la Unió Europea. L’adjunt al sotsdirector general de Cooperació Local del Govern, Agustín Díez, ha sigut l’encarregat de resoldre els dubtes dels consistoris en la reunió de treball en la qual s’han plantejat les problemàtiques municipals. Ximo Huguet, alcalde d’Onda, explica que “aquesta reunió és molt important per a la ciutat d’Onda, ja que situa a la nostra localitat com un referent dins d’aquests municipis i dóna un ‘tret’ d’eixida als projectes que totes les ciutats tenim en ment. Els fons que hem aconseguit gràcies al treball fet en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) ajudaran a transformar Onda en una localitat molt més sostenible, millorant els serveis i la qualitat de vida de totes i tots els onders”.

L’objectiu de la jornada és posar en relleu els problemes en la implementació per part de les administracions locals de les EDUSI. Durant aquesta jornada, els diferents ajuntaments han exposat les seues experiències i problemes a l’hora d’implantar-ho i han sigut traslladades al ministeri per a poder solucionar-les. D’aquesta manera, es pretén agilitar la seua engegada i que la gestió d’aquestes ajudes siga més eficient, ja que els terminis per a realitzar-ho comencen a ser molt reduïts per als diferents consistoris.

“Assistir a aquesta jornada és de gran utilitat, ja que Onda disposa de 5 milions dels Fons Feder per a executar les inversions amb les quals desenvolupar l’EDUSI, d’aquesta manera podrem adaptar el municipi a les necessitats de societat actual. Volem obtenir el millor resultat possible d’aquesta inversió, per la qual cosa com diem, treballarem juntament amb els diferents agents implicats”, afirma l’alcalde d’Onda.

A la reunió van assistir també l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor d’Urbanisme de Borriana, Bruno Arnandis, l’alcalde de Vinarós, Enric Pla i el regidor Coordinador, Jan Valls i l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet i la regidor d’Hisenda, Silvia Cerdà, a més de tècnics i responsables de l’Ajuntament de Castelló i dels altres consistoris implicats en els Fons Feder de la Unió Europea.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.