Onda presenta la primera edició del festival ‘Ple de titelles’

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha presentat aquest matí el primer festival ‘Ple de titelles’, que es realitzarà al castell d’Onda el primer dissabte de Pasqua, dia 31 de març. Es tracta d’una activitat que, a més de dinamitzar encara més el castell, mostrarà la creativitat de les marionetes i la capacitat d’atraure l’atenció d’un públic molt divers. En aquest sentit, Badenas ha explicat que “la celebració d’aquest festival pretén conjuminar a xicotets i majors en un espectacle on les històries de les titelles els divertisquen i els facen, al seu torn, gaudir del castell d’Onda”.A més de la tècnic de turisme del consistori, en la roda de premsa també ha estat present Pep Bello, de ‘Proyecto Caravana’, la companyia de teatre que s’encarregarà de la direcció artística del Festival. Bello ha anunciat que el cartell del festival està compost per els valencians ‘Títeres del Guantazo’, els catalans ‘Ortiga Teatre’ i els aragonesos ‘Titiriteros de Binéfar’. Cada companyia oferirà un espectacle amb diferents tècniques teatrals. A més, tant al matí com a la vesprada, es realitzaran tallers artístics per a tots els públics en els quals aprendran a construir i a manipular les titelles.

Les activitats començaran a les 11 hores al matí amb la realització d’un taller de titelles, seguit de la representació de ‘Dos dubtosos bandolers’, de Titelles del Guantazo, a les 12.30 hores. A la vesprada, a les 16 hores, es realitzarà un nou taller per a construir marionetes i es continuarà amb els teatres ‘Kumunulimbu’ de la Companyia Ortiga Teatre i ‘Maricastaña’, de Titiriteros de Binéfar.

Amb aquesta acció, la Regidoria de Turisme pretén dinamitzar l’economia de la localitat a través del foment de l’art i la cultura, així com posar en valor un espai privilegiat del patrimoni d’Onda. En aquesta línia, Badenas ha remarcat que, “amb aquest festival, tots els onders i els turistes que durant els dies de Pasqua visiten Onda, podran gaudir del nostre patrimoni en família, tant visitant el castell per a participar en els tallers de titelles i veure els espectacles, com assaborint la gastronomia i vivint l’ambient de la ciutat”. Així mateix ha tornat a destacar que “aquest festival no solament està pensat per a xiquets, sinó que serà una forma de tornar a la infància per a totes les edats i estarà obert a tot el que vulga acostar-se”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.