Onda compta amb la primera fase de la ruta cicloturista al Sitjar

L’Ajuntament d’Onda està acabant d’executar els treballs de la primera fase dels tres quilòmetres de ruta cicloturista que unirà la ciutat amb l’embassament del Sitjar. Cal destacar que aquestes obres s’han dut a terme seguint les directrius del personal tècnic de senyalització de camins i senders de MTB de la Internacional Mountain Bicycling Association (IMBA). L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el regidor d’Esports, Francisco Chalmeta, van visitar les obres per a conèixer de primera mà l’evolució del projecte, que segons l’alcalde “atraurà al turisme a la localitat, ja que, la pràctica d’aquest esport a Espanya ha augmentat molt en els últims anys i mobilitza a un bon nombre de persones que cerquen llocs on practicar-ho. A més, servirà també per a donar a conèixer els espais naturals d’Onda que són amplis i variats”.

Cal recordar que, en la campanya de Pressupostos Participatius del 2017, la ciutadania va decidir escometre aquesta infraestructura. La redacció del projecte, més l’execució d’aquesta primera fase i diverses accions comunicatives suposaran un cost d’aproximadament 22.000 euros. En la següent fase està previst abalisar el tram que voreja a l’embassament i posteriorment començarà la senyalització amb plaques ceràmiques i diversos panells informatius. A més, el consistori contempla la creació de dues xicotetes àrees recreatives amb taules i ‘aparcabicis’ i està estudiant un itinerari alternatiu entre pistes i sengles forestals que pose en valor la riquesa natural de la Sierra de las Pedrizas. De forma paral·lela, l’Ajuntament ha creat el portal web onda.bike des d’on, pròximament, es podrà descarregar tota la informació d’aquesta i les futures rutes de bicicleta que es van a anar executant, realitzant una aposta clara pel cicloturisme.

El recorregut s’inicia a la zona del pavelló poliesportiu municipal i es desvia en direcció a la Colada del camí vell de l’Alcora i contínua fins a arribar a la carretera de la presa del Sitjar. Durant el recorregut, els ciclistes podran observar elements com a canals, basses de reg, pous i recursos naturals com la Sierra de las Pedrizas. Com la ruta discorre per diverses vies pecuàries, s’ha precisat l’aprovació per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que, “gran quantitat de persones que passegen, corren i van amb bici per aqueixes zones, per la qual cosa amb aquest projecte crearem les infraestructures necessàries amb les quals potenciar-ho i perquè es puga practicar esport de manera segura. Amb les noves instal·lacions esperem que més persones s’animen a practicar esport, potenciant la nostra ambició de ser una ciutat cada vegada més sana, recolzats en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables a la qual pertany Onda. A més, ajudarà al desenvolupament de la zona, i atraure a turistes repercutirà en un benefici directe per a la població i els negocis locals”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.